Gile i Magic Bush snimili "Retko svirane pesme"

20 novembar 2019
Author :  

Danas je u Beogradu predstavljen CD, digitalno izdanje i dolazeći LP pod nazivom “Retko svirane pesme”, koji sadrži rijetko izvođene pjesme koje je Srđan Gojković Gile pisao za Orgazam, kao i raznovrsne druge projekte. Od par stotina tih rjeđe, ili nikada uživo izvođenih pjesama, izabrana je 21 koja je snimljena, i to na vrlo uspješnom koncertu održanom početkom proljeća prošle godine.

U tome mu je pomogao bend Magic Bush, koji je, kako kaže autor, zadržao svoj autorski pečat, pa se na neki način i Gile prilagodio njima, kao što su se i oni prilagodili kultnim singlovima poput promotivne, neočekivano ubjedljive live izvedbe “Svečane bele košulje”, zatim “Hodaj sad kao zombie”, “Lutka koja kaže ne”, “Više nisam tvoj” itd. Te pjesme su zabilježene i sačuvane u digitalnom obliku, u izdanju izdavačke kuće Odličan hrčak, a biće ponovo otpjevane i odsvirane 4. januara u beogradskog Subeernom centru.

Podsjetimo, osim sa matičnim bendom Gile je snimio jedan solo te četiri albuma u saradnji sa Vladom Divljanom, Dušanom Kojićem Kojom, Ivanom Piko Stančićem i Zoranom Radomirovićem Švabom, kao i dva kultna saundtreka - ”Kako je propao rokenrol” i ”Crni bombarder”.

Vrlo zanimljiva ideja očigledno je zaživjela na pravi način , a poznati rok kritičari Moma Rajin i Aleksandar Žikić, smatraju da je “eksperiment apsolutno uspeo” odnosno da je u pitanju “delo vredno svakog poštovanja”.

443 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio