Inserti iz još jednog gangsterskog filma Skorsezea i De Nira

01 avgust 2019
Author :  

Prvi trejler za (još jedan gangsterski) film u kojem ponovo sarađuju gabaritne figure sedme umjetnosti, i to deveti put u njihovim više nego bogatim i itekako uspješnim karijerama, koje bez zajedničkih ostvarenja ne bi bile to što jesu – De Niro je ponovo u ulozi plaćenog ubice a Skorseze je reditelj koji doktorirao na inteligentnim, brutalnim, životnim pričama o kriminalcima raznih vrsta. Potka za film je misteriozni nestanak Džimija Hofe, najvjerovatnije ubistvo od strane mafijaša, a koje opisuje knjiga Čarlsa Branta, na kojoj je film baziran.

Čuvenog sindikalnog lidera igra Al Paćino, koji za divno čudo nije ranije sarađivao sa Martinom, a jedan manje poznati, prgavi glumac ponovo je u ekipi velikog maestra – Džo Peši, koji se u trejleru čini mlađim nego što jeste. Isto važi i za Roberta, a to stoga što je Skorseze koristio rijetko korišćenu tehniku “CGI podmlađivanja”, za dio filma ako smo dobro razumjeli; to možda dodaju dozu artificijelnosti licima i očima glumaca, ali sigurno je neće biti u scenariju, pogotovo dijalozima…

Jedan od filmova koji se očekuje s velikim nestrpljenjem otvoriće Njujork Film Festival krajem septembra, tokom jeseni biće u ograničenoj bioskopskoj distribuciji, a zatim ga možemo gledati na NETFLIX-u. U mnogoljudnoj glumačkoj ekipi su i En Pekvin, Harvi Kajtel, Bobi Kanavale i mnogi, mnogi drugi. Direktor fotografije je majstor svog zanata, Rodrigo Prijeto, a montažerka legendarna Telma Šunmejker, stalna Skorsezeova saradnica i dobitnica tri Oskara (sva tri za zajedničke filmove). Ukratko, izvanredna artistička i tehnička ekipa filma od kojeg se očekuje zaista puno, uključujući niz oskarovskih nominacija.

302 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio