Urnebesna parodija na Pjesmu Evrovizije iz pera Vila Ferela

11 jun 2020
Author :  

Poznato je da su filmovi Vila Ferela i njegovih komičnih pajtosa ili imbecilno iritirajući, poput potpuno promašene parodije “Holms i Votson”, ili (takođe iritantni, jer su beskompromisni) klasici filmske komedije, poput nedovoljno cijenjenog “Zulendera”.

Sa kolegom Benom Stilerom snimio je niz nezaboravnih, nerijetko subverzivnih filmova, kao i sa režiserom Adamom Mekejom ( “Riki Bobi”, “Spiker 1”, “Spiker 2 : Legenda se nastavlja”), i to su - čini se - vrhunci Ferelove fantastično plodne i uspješne karijere, kako glumačke tako i producentske. I ovaj put u trostrukoj ulozi (koscenariste, glumca i producenta), Ferel se po običaju temeljno pripremio, pa je tako bio na finalnoj večeri Pjesme Evrovizije 2018. u Lisabonu, a i sledeće godine u Tel Avivu, gdje su najvjerovatnije snimljeni neki kadrovi, ako ne i kompletne scene.

Krajem juna 2020. očekuje nas premijera, sva je prilika, još jedne urnebesne parodije i to takmičenja koje odavno vapi za žestokim ismijavanjem, zbog enormne količine kiča i besmisla što Pjesma Evrovizije bestidno emituje poslednjih ko zna koliko godina. Priča konkretno prati muzički par sa Islanda, Larsa i Sigrit, sa opipljivom “hemijom” između Vila i Rejčel Mekadams koja igra njegovu partnerku, kojima se ispunjava dugogodišnji san da učestvuju na Evroviziji. Njihova, preciznije njegova vizija je naravno jedno, a učešće na tom medijskom spektaklu nešto sasvim drugo…

Pored pomenutih, u filmu “Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga” glumi i Pirs Brosnan (oca glavnog junaka, koji ne podržava njegove “muzičke” zanose, naprotiv), kao i gomila nordijskih glumaca i glumica kako bi se na najbolji način dočarala atmosfera i mjesto dešavanja.

Režiser Dejvid Dobkin najpoznatiji je po kultnoj komediji “Lovci na djeveruše”, u kojoj je započeo saradnju sa Rejčel koju je ta uloga proslavila, ali i Ferelovim kompanjonima Ovenom Vilsonom i Vinsom Vonom; oni uz već navedene glumce, te Stiva Karela i Džeka Bleka, čine tzv. Frat Pack - ekipu koja već više decenija dominira (u) američkim komedijama. Istina, u prošloj dekadi naslijedila ih je, a možda i zasjenila nova ekipa glumaca (i režisera) čiji su najistaknutiji članovi Džud Apatou, Set Rogan, Džona Hil i Džejms Franko, ali i superuspješni Novozelanđanin Taika Vaititi koji je neočekivano osvojio Holivud.

Novi film Vila Ferela, snimljen za Netfliks, ima sve predispozicije da koliko-toliko povrati njegove pomalo poljuljane pozicije na globalnoj komičarskoj sceni, makar kada govorimo o visokobudžetnoj produkciji. U to nas uvjerava i prije dvadesetak dana prezentovani “Vulkanski song” koji je postao (viralni) hit epskih proporcija. Ništa manje ne očekujemo ni od filma koji jedva čekamo da vidimo. Nadajmo se u bioskopu!

137 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio