SINGL SEDMICE (I): SUN U - Double Trouble

16 jun 2019
Author :  

Inventivno čitanje klasika i intimna verzija izvorne The Clash verzije, mnogo više nego rimejk rokenrol hita “Should I Stay or Should I Go”, jeste novi singl ultra moderne zagrebačke kantautorke SUN U. Iza tog pseudonima, skrila se Sanja Šiljković, jedno vrijeme članica poznatog b(r)enda Lollobrigida, a sada solo izvođač i autorka sa artističkim pretenzijama.

Nema pretencioznosti u njenoj dark pop numeri, u kojoj prepoznajemo stihove Džoa Stramera i Mika Džonsa ali isti kao da dobijaju novo značenje. To kaže i SUN U, pojašnjavajući da je pjesma “Double Trouble” nastala igrom slučaja, dok je pravila kaficu - kad je počela pjevušiti čuveni tekst u duplo sporijem tempu. Izmijenila je melodiju i atmosferu koju je učinila mnogo tamnijom i slikovitijom, onako kako je to (možda) mogao učiniti Mark Olmond, iz vremena Soft Cell, da je poželio obraditi neki od hitova benda Bauhaus.

Rezultat je impresivna, intimistička postmodernistička igra, između zvučnih sjena i svjetlosti, igra između posuđenog (od) originala, to jest citata, i originalne tvorevine, u minimalističkom a ekspresionističkom aranžmanu. Inače sklona stilizovanom vizuelnom izrazu, autorka supotpisuje i režiju video spota koji dodatno intenzivira doživljaj i ukupan, odličan umjetnički dojam.

Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio