Dva singla Coldplay sa dolazećeg dvostrukog albuma

27 oktobar 2019
Author :  

Jedan od najpopularnijih rok bendova u ovom milenijumu najavio je dvostruki album koji će pod nazivom “Everyday Life” objaviti 22. novembra. Prve predstvaljene pjesme su tipična Coldplay pop veselica “Orphans” za koju su snimili ne naročito pamtljiv prateći video, a druga, znatno zanimljivija, mješavina rok, pop, afro beat i čak psihodelične džez muzike, uklapa se u navode o “eksperimentalnom albumu”, na kome će A strana imati podnaslov “Sunrise” a B strana “Sunset”.

Skoro šestominutna “Arabesque” nošena je na krilima Femi Kutijeve duvačke sekcije, zanosno aranžirana i očekivano izvrsno odsvirana, a čini se da je – možda baš pod uticajem Femija i njegovog legendarnog oca Fele, čiji je stih “Music is the weapon of the future” semplovan – angažovana na najbazičnijem mogućem nivou. Kris Martin pjeva na engleskom i francuskom, o povezanosti ljudskih jedinki jer smo svi dio univerzuma, a samo igrom sudbine u ovoj ili onoj koži. Uprkos pojednostavljenim, zapravo sa samo nekoliko stihova, ta pjesma je miljama daleko od (manje-više šarmantne) ša-la-la banalnosti singla sa spotom, koji će svejedno biti ogroman hit zbog njihovog statusa.

Dream Tim potpisuje produkciju i za jednu i za drugu numeru, a kuriozitet je da će osmi studijski album Coldplay biti plasiran ne samo na CD-u i vinilu, nego i kao kaseta.

285 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio