Gvaš singl i spot (sa Itake) grupe Tindersticks

30 oktobar 2019
Author :  

Prava doza mediteranskog, da ne kažemo grčkog sentimenta u orkestraciji i melodramatskoj naraciji zaljubljenog Stjuarta Stejplsa koji ovu pjesmu naziva “prvom pravom ljubavnom koju je napisao”, iako je sa Tindersticks potpisao neke od najljepših pjesama o ljubavi, istina najčešće manje ili više “nesrećnih”. Njegova neponovljiva melanholija, sa glasom kome nije moguće odoljeti, zamijenjena je izravnim uplivom u “raskvašenu”, razlivenu emociju, a dio intime sa sopstvene "ljubavne odiseje" podijelio je sa fanovima u ovom spotu snimljenom na mini ostrvu sa mitskim imenom - Itaka.

“Pinky in the Daylight” je drugi, nazovimo ga gvaš-singl sa sledećeg albuma benda koji do sada nije snimio slabašan CD, i uprkos ovako iskazanoj, vrlo ličnoj osjećajnosti ne prilazi a kamoli da prelazi preko granice patetike… Prethodna pjesma, predivna "The Amputees”, rabi estetiku sa ranih remek-djela benda, tako da imamo puno toga za očekivati 15. novembra, kada će album “No Treasure but Hope” objaviti za City Slang. Najljepše je da u proljeće 2020. nastupaju uživo i u Ljubljani (Kino Šiška 7. maja) i u Beogradu (Kombank arena, 8. maja). ..

U spotu koji je režirao lično frontmen (jednog od najimpresivnijih britanskih bendova u proteklih četvrt vijeka) upravo kao da su se pomiješale boje ranog proljeća i kasne jeseni.

565 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio