Pet (manje ili više) seksi singlova iz mjeseca oktobra

28 oktobar 2019
Author :  

Skupili smo na jednom mjestu pet senzualnih i seksipilnih pjesama, i to pjesama iz regiona koje su "raširile svoja jedra" u poslednjih petnaestak dana, neke sasvim na rubu scene ali uprkos alternativnosti ipak veoma slušljive, zavodljive a druge kao pravljene za glavnu scenu - samo kada bi  ista bila od stila...Valjalo bi ih preslušati od prve ka poslednjoj, da bi se stekao željeni utisak o cjelini, iako ne sumnjamo da već postoje pojedinačni favoriti; no čisto da napomenem(o) da se poimanje pa tako i (poetski) izraz seksipilnosti sve više sužava i, istovremeno, impregnira od prve prema poslednjoj numeri, ka nekakvom zamišljenom vrhuncu. Uživajte - od početka do kraja!

Kezz – Nasmejan

Kantautorka Tamara Ristić koja nastupa pod simpatičnim pseudonimom Kezz nekako je i dalje ispod radara, iako njen autorski rad zaslužuje mnogo više poštovalaca, odnosno ljubitelja. Veoma vesela, neposredna i prirodno šarmantna djevojka, kako na svojim live nastupima, tako i na kvalitetnom debi albumu koji je suptilno ukrasila etno motivima i učinila drugačijim svoje viđenje (domaće) pop muzike, inače snimljenim prije dvije godine. U poslednje vrijeme nerijetko nastupa kao DJ pa je još više elektronike prisutno u njenom novom singlu, najavi drugog studijskog albuma, a kako kaže i njenoj najintimnijoj numeri, u kojoj se, dodajemo, sav šarm, ljupkost i zaljubljenost širom otvorena srca pretapaju u skoro stidljivi, ali svejedno vrlo ženstveni, a ako hoćete i seksipilan zvuk čiste - da ne kažemo nevine - ljubavi.

Maja Manojlović – Ostani još

Prvi autorski singl operske pjevačice iz Banjaluke, za koji je Maje Manojlović  sama pisala muziku a tekst skupa sa Skaj Viklerom; neočekivano privlačna, veoma moderna pop numera potencijalni je  veliki hit, čiju produkciju potpisuje Darko Dimitrov, jedan od vodećih regionalnih producenata kada govorimo o mejnstrim (u principu pop) muzici. Ono što ovu pjesmu čini izrazito erotičnom jeste intrigantna interpretacija, vokalna ljepota i čistota u kombinaciji sa erotski oslobođenim stihovima “Reci šta hoćeš /noćas ispunjavam želje" itd. Međutim, u najvatrenijim momentima, Maja se preobražava u još opasniji ženski (lirski) subjekat ( “Da li me se plašiš sad/nemoj sada da mi pobjegneš”…) a pri samom kraju numere postaje posve mačkasta i do krajnje granice iskrena (“...vozićeš me tamo/ plašiću te malo usput/ pričaćeš o sebi vrlo važne stvari/glumićemo da to nismo znali”) -  nepredvidljiva i neodoljiva, sve u istoj pjesmi! Čini se da se njena autorska samouvjerenost, sasvim na mjestu, ovaplotila i u slobodnijim, iskrenim stihovima. Vrlo uspjela, neobično lijepa "srednjestrujaška" pjesma pravi elegantan most između pjevačice (i kompozitorke) koja - jasno je- nije sklona većim kompromisima, i šire publike za koju naravno da postoje pažljivo raspoređene udice na koje će se, nadamo se, upecati u što većem broju, jer to ova stvar zaslužuje.

Boris Štok feat. Nataša Janjić – Još uvijek

Nemojmo da se lažemo, svaka pjesma a pogotovo spot u kome se pojavljuje Nataša Janjić, jedna od najsenzualnijih žena-glumica, žena-znankinja, žena-plemkinja, vrca od etoričnosti. Njen se  više no "dostatni"vokal fino uklopio u ubjedljivu elektropop oblandu i produciranu snažno (još jednu) ljubavnu pjesmu Borisa Štoka. Što nam on to ima reći, pa možda ne mnogo toga novoga, ali zvuči tj. zvuče vrlo dobro u dvojcu, njihovi senzibiliteti su se očito poklopili. A mi smo se priklonili i prepustili drugom singlu sa novog albuma kantautora koji nastavlja da fura komercijalnim vodama, vičan skijanju na vodi - skijaš koji umije i čak voli da zavodi svoje slušatelje, bez obzira što se ne trudi da pokaže kakvu bravuru ili ponudi nam kakav riskantan skok... Iako igra na sigurno, ovaj ples se ne propušta.

Fantom - Žena

Fantom je novo ime koje je osvanulo na regionalnoj muzičkoj sceni, i to na izuzetno zanimljivoj zagrebačkoj (izdavačkoj) etiketi više-manje zauvijek, a iza misterioznog i zgodno izabranog pseudonima (po)stoji Petar Wagner. Njegova seksi sint-pop muzika za kasna noćna slušanja, kao pravljena za ulazak i ostanak tajanstvenog ljubavnika, odjevena je u raskošno no isto tako decidirano senzualno ruho, a nastala je u beogradskom studiju, gdje su se Petru pridružili Nemanja (Maksimović) i Luna (Škopelja), potonja poznata i kao članica muzičkih sastava Babe i Rogi. Izvrsno producirana i skoro pa “karamelizirana” numera pravi je, pikantni, pop slatkiš - sav od šaputanja, slađanih sintisajzera i seksipiliziranih gitarskih dionica. Čarna muzička radionica, čini nam se, iz koje jedva čekamo da čujemo šta je sledeće.

Mi Vida – Sexy

Šlag na torti je možda najseksipilnija pjesma (ne samo ovog) mjeseca, koja se, svjesna svoje neodoljivosti, tako i zove. Duo Mi Vida čine Vida Manestar, koja pjeva, piše pjesme i svira ukulele, i Stanko Kovačić, multiinstrumentalista, ranije ulični svirač a sada “čarobnjak na violončelu” i raznim drugim instrumentima. Prekrasan tekst, sa stihovima koji se sljubljuju, ljube i miluju, odmjereno mazno je otpjevan i produciran vanserijski, ultra moderno i ekstremno erotično – a da to nikako nije previše. Savršen spoj stila i savladane senzualnosti koja zbilja, iliti zaista, kao da se kreće iznutra prema van(ka) i ponovo prema unutra (kako su to nekako pokušali opisati njeni tvorci), uvlačeći se u nas, sve jače i više, u sve većem broju neprekinutih, neprestanih slušanja. Jedna od onih pjesama koja može poslužiti kao saundtrek za vođenje ljubavi, na repeat, bez dodatnih tačaka…

Novak Govedarica

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio