Singlovi

Kings of Leon najavili novi album (video)

Rate this item
(0 votes)

Braća i rođak Folovil poslednji put su se oglasili negdje početka pandemije prošle godine, intrigantnom akustičnom numerom “Going Nowhere”, ne preciziravši da li je to najava nove ploče. Večeras su, pak, predstavili čak dvije nove pjesme koje nas upoznaju sa dolazećim albumom, naslovljenim “When You See Yourself”. Početkom marta mjeseca vidjećemo da li će opravdati velika očekivanja fanova jednog od najpopularnijih rok bendova današnjice.

Za singl “The Bandit” snimljen je prateći video sa članovima Kings Of Leon dok sviraju i pomalo poziraju, a isti generalno ostavlja snažniji utisak od "100,000 People", još jedne pjesme sa njihovog osmog albuma koju takođe možete poslušati u nastavku.

Rate this item
(0 votes)

Već su gotovo sve liste najboljih albuma posložene i objavljene, no bez obzira na to miljenica miliona i (po svim parametrima) princeza savremene pop muzike iznenadila je američku i inu javnost albumom br. 2, pri samom kraju odlazeće godine. Nije, međutim, riječ o restlovima, zapravo je “evermore” za nijansu ili dvije divniji i neoperećeniji od prehodnika, vrlo dobrog albuma “folklore” koji suprotno naslovu nije folk već delikatni indi(e) pop, ujedno veoma kreativan način (post)karantinskog otklona velike muzičke zvijezde koja je pronašla uzbuđujući unutrašnji glas kome nije potrebna pomoć bombastične produkcije da bi odjeknuo...

SINGL SEDMICE: Prljave sestre - Kiša

Rate this item
(0 votes)

Dugački instrumentalni pasaži na pogonskom gorivu stabilne ritam sekcije, uz starinske gitarske solaže, nasuprot malom broju riječi, stihovima u kojima se sažima tmurna atmosfera stvarnosti koji -uprkos “jakom mirisu i težini” kako se u tekstu kazuje - ne nose sa sobom dah truleži i depresije nego neka nova jutra – o čemu govori istoimeni, prvi singl sa albuma “Najgore tek dolazi”. Uprkos tom opominjućem, pesimističkom naslovu cjeline, najnoviji, skoro desetominutni singl djeluje pročišćavajuće – “Kiša” kao sa spira taloge tegobne sutrašnjice, pa kakva god da bude. U najkraćem, “oaktuelnog čaj oslobađa”, kako to momci iz Niša konstatuju u uvodnoj numeri ovogodišnjeg albuma u kojoj pozivaju na borbu – jer ništa (nam) drugo ne preostaje.

Sumorno doba ište iskre angažovanosti, a Prljave sestre idu korak-dva dalje, pa je iskonski duh rokenrola, dakle pobune i protesta, i sljedstveno tome kritičkog sagledavanja sadašnjice, sveprisutan. Ovu pjesmu epskih dimenzija al' bez pretenzija da preveć pametuje, zbog čega djeluje još snažnije, sugestivnije a i angažovanije, izvodi jedan od kvalitetnijih i smislenijih balkanskih bendova, čiji DNK kao da sadrži sažetu istoriju gitarske rok muzike. U tom smislu dotični bend se čini tradicionalnim, ali nipošto konzervativnim, već otvorenim za senzibilitet i kontradiktornosti savremenog doba.

(Pseudo)buntovnička nova pjesma Arcade Fire

Rate this item
(0 votes)

“Generation A” je naziv najnovije pjesme koju je čuveni muzički kolektiv iz Kanade predstavio u specijalnoj emisiji Stivena Kolberta u noći uoči finala američkih izbora. Ona nema konkretnu političku notu, sadrži nekoliko stihova o klimatskim mijenama i aludira na potrebu da se stanje (da li planete da li društva) mijenja.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio