Audio

Dejvid Bouvi pjeva Dilana i Lenona (audio)

Rate this item
(0 votes)

Na dan kada je rođen Dejvid Bouvi zvanično su objavljene dvije obrade koje je neprežaljeni rok kameleon snimio još devedesetih: “Tryin’ To Get To Heaven” Boba Dilana sa znamenitog albuma “Time Out of Mind”, i dobro poznatu “Mother” Džona Lenona sa klasične ploče "John Lennon/Plastic Ono Band" iz 1970. godine.

Dejvidove verzije možete preslušati OVDE ili pazariti u obliku sedmoinčnog vinila, inače ograničenog tiraža od 8147 komada – što predstavlja datum njegovog rođenja. Kuriozitet je da se na omotu nalazi Bouvijeva pesnica dok je bio beba.

NA PRVO SLUŠANJE: Album "IZLET" - dueti za klavir i saksofon

Rate this item
(0 votes)

Na samom kraju odlazeće 2020. godine, evo (još) jednog l(ij)epog albuma instrumentalne muzike autorke Milice Tegeltije, nastalog u saradnji sa saksofonistom Lukom Ignjatovićem. Milica je pijanistkinja koja je komponovala čaroban “muzički svet u kojem čovjek i priroda žive u harmoniji, a ljubav čini da je sve moguće i realno”. Upravo zbog toga djeluje više nego romantično i na neki način - nadrealno. Album nosi naziv “Izlet” i objavljen je kao CD renomiranih indi(e) izdavača Pop Depresije i Kišobrana, a dostupan je za slušanje na svim poznatijim digitalnim platformama, ali i Youtube kanalu.

Prvi singl sa solo albuma Dejana Gvozdena

Rate this item
(0 votes)

Nekadašnji (a po njegovim riječima i sadašnji) frontmen kultne beogradske grupe Kristali objavio je prvi singl sa dolazećeg prvog solo albuma. “Svedok jutra” nažalost posjeduje samo tragove šarma njegovog matičnog benda, koji je, kako kaže, na pauzi zbog pandemije, pa je poželio da snimi autorske pjesme. Dejan Gvozden potpisuje muziku i tekst, a aranžman skupa sa Vladislavom Dopuđom.

Očito je namjera bila da se plasira plesni pop hit, ali utisak nakon prvih slušanja je najbliži ravnodušnosti, najviše zbog nepamtljive melodije, šlampavog aranžmana i klišeiziranih stihova. Jedina svijetla tačka je Gvozdenov vokal, mnogima drag zbog onih (vrlo) dobrih pop-rok pjesama, svojevremeneno radio hitova sa izvrsnih albuma “Kristali”, posebno “Dolina ljubavi” i “Sve što dolazi”. Ostaje da vidimo da li će ostale pjesme biti manje mlitave i makar malo upečatljive; album bi trebalo da se pojavi u drugoj polovini sledeće godine, u izdanju Menart-a.

Rate this item
(0 votes)

Od početka ovog mjeseca objavljeno je pet-šest albuma na koje bi trebalo posebno skrenuti pažnju, što ovom prilikom i činimo. O pojedinim ćemo pisati opširnije prikaze odnosno recenzije, a u međuvremenu, shodno slušalačkom afinitetu svakog od čitalaca, slobodni ste da izabere i preslušate neka od sledećih izdanja. Možda i imajući na umu da dva ili tri već vagamo i svrstavamo u uži krug kandidata za regionalne albume godine...

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio