Spotovi

Svemirko najavio treći album - "Skalamerija"

Rate this item
(0 votes)

Nismo ni sumnjali da se nešto slatko krčka u melodičnom mikseru benda koji je od vremena kada smo među prvima o njemu pisali (... "sofisticirani stilista koji se ne libi sopstvene emotivnosti"...) , i oduševljavali se retro-futurističkim zvukom i neo(n)romantičnim stihovima, postao prava regionalna pop atrakcija. Svemirko se bio pritajio pa od početka pandemije nismo čuli nešto novo, ako se ne varamo čak ni vijesti o otkazanim festivalskim nastupima. Bilo je logično da, budući da nisu bili u prilici na koncertima šarmirati publiku, posebno žensku, da Marko (Vuković) i momci snimaju. I zaista je tako, pripremaju novi album “Skalamerija”, koji najavljuju singlom “Dok ja spavam”. Za isti je snimljen vrlo dobar video spot (koji skupa potpisuju Vida Žagar i Tea Sorko), prikrivenog humora pun i neizbježne romantike koja se otrgne kontroli... U njemu frontmen jednog od omiljenih pop-rok bendova u regiji pokazuje da ne samo da ima – itekakav!- dar za komponovanje pop hitova, nego i talenta – za glumu. U svakom slučaju nastavlja ono što radi od početka, da piše dobre pjesme i pritom se ludo zabavlja.

"Kost i koža" - najava novog albuma Repetitora

Rate this item
(0 votes)

Ubičajenu porciju post-panka i garažnog rokenrola, ako ne i energetski nabijeniju nego inače, dobijamo u novom singlu kojim brutalni beogradski trio najavljuje četvrti studijski album zanimljivog naziva -“Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji”.

Naslovna pjesma albuma "Siromahi i lazari" potvrdila očekivanja

Rate this item
(0 votes)

Prizvali smo album „Siromahi i lazari", priželjkujući da bude objavljen čim prije, budući da nas je zainteresirala i zaintrigirala mistična atmosefera i filigranski aranžman singla „Črna megla“, toliko da smo to konceptualno djelo čiji je autor Ivan Grobenski uvrstili u listu albuma koje iščekujemo da čujemo do kraja godine. Potvrđeno je da izlazi krajem ovoga mjeseca…

Grobenski se, naime, oglasio naslovnom numerom, za koju je video režirao Dinko Šimac. Spot je, čini se, snimljen u samo jednom kadru, duboko u polju kururuza, i efektno prati vrlo fragilnu, skoro skrušenu akustičnu pjesmu pjevanu na kajkavskom, koju pri polovini trajanja oplemenjuje krasan zvuk trombona Hrvoja Štefanića.

Tiha pobjeda Ljubavi nad Depresijom u novom spotu Future Islands

Rate this item
(0 votes)

Još jedan vrlo dobar spot baltimorskog benda sa njihovog dolazećeg albuma “As Long As You Are”, koji početkom oktobra objavljuje kultna izdavačka etiketa 4AD. “Moonlight” je pjesma o ljubavi u onim tegobnijim, tmurnijim trenucima. Frontmen Semjeul Ti Hering pojašnjava da govori o snazi ljubavi u depresivnom stanju, o prihvatanju partnera onakav kakav jeste, jer to i jeste suština pravog parnerskog odnosa, odnosno veličina Ljubavi. Sintisajzer i bas na tragu zvuka Pitera Huka ( iz perioda porađanja New Order iz pepela Joy Division) boje atmosferu, a Semjuelov vokal uobičajeno je ranjiv i upečatljivo sugestivan. Spot koji koncizno, ali i simbolički snažno pristupa temi, režirao je Vil Mejer.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio