Zajednički singl Nine Romić i Rebel Star

15 maj 2020
Author :  
FOTO: Damir Žižić

Saradnja kojoj će se obradovati sve koji vole osobene pjesme kakve prave Nine Romić i Milan Glavaški, odnosno njegovog projekat Rebel Star, posebno nakon nedavno iznenadno objavljenog albuma “Demoni” koji se automatski upisao u kandidate za album(e) godine. Nina trenutno priprema peti kantautorski album, a ovu pjesmu je napisala “u samoći svoje sobe”, inspirisana izolacijom koju smo svi iskusili. Na njen poprilično mračan tekst i muziku nadovezao se Milan koji je odsvirao sve instrumente, aranžirao i producirao singl čiji naslov glasi - "Dobrodošla u mrak" .

“Tema je nešto što me jako intrigira u posljednje vrijeme, uranjanje u različite slojeve sebe. Ova cijela situacija je učinila da svi malo stanemo na loptu i natjerala nas da naučimo disati u svom tijelu. I tu se otvaraju mnogi prostori, većinom neočekivani”, pojasnila je autorka. Neočekivan se može činiti i ovaj zajednički poduhvat u kome se sreću dvije vrlo samosvojne, ali srodne duše. Interesantno je da je Milan inicirao saradnju nakon što je čuo demo snimak (na kome je vokal ostao nepromijenjen), a Nina ističe da je sretna i počastvovana zbog toga, jer (joj) je Glavaški jedan od najdražih i, kako kaže, najposebnijih kantautora iz regije. Budući da je i ona jedna od nekoliko najposebnijih kantautorki iz okruženja, onda nismo mogli očekivati ništa manje nego pjesmu koja ponire duboko u nutrinu, čak i onu mračniju stranu autorke.

Odnosi se na “prihvaćanje svih svojih strana, i mraka i svjetlosti koje nosimo cijelo vrijeme u sebi, sve u cilju iskrenog i istinskog življenja života”, pojašnjava Nina Romić. Iskrenost i neposrednost je od početka bila jedna od jačih strana obje autorske ličnosti, međutim do ove prilike nisu ranije sarađivali, iako je želja obostrano postojala. “Međusobno svojom muzikom jedno drugom inspirišemo”, kazao je Milan Glavaški, i dodao kako bi volio da zajednički singl i uživo izvedu zajedno, i to glasno!

Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio