SINGL SEDMICE: Rezerve - Od ljubavi ludim

26 jul 2020
Author :  

Teško je odoljeti i ne voljeti ove momke iz Makarske, dovoljno “lude” i ironične u spotovima (a bome i na nastupima uživo), sa osjećajem i izraženim darom za melodične, moderne pjesme - čiji je hit potencijal nesporan. Ipak se čini da bi u neko drugo vrijeme Rezerve bile još popularniji, kao i redovnije tj. mnogo češće u medijima – zato što to zaslužuju.

“Od ljubavi ludim” ostaje u granicama zacrtane ljubavne tematike proklamovane na izuzetnom debi albumu, ovde sa razoružavajućim “luzerskim” pogledom na svijet (ljubavi)… Naprosto je neobična svježina koju serviraju uz svaki novi singl, ovaj put upotrebom post-pank zvuka čime su izgradili reskost i rezolutnost numere. Kao i svaki put aranžman je minuciozan, sa detaljima koji je svaki na svom (nekad očekivanom a ponekad neočekivanom) mjestu, i ekonomičnošću onih rok bendova koji tačno znaju šta žele da postignu, te kako da u tome uspiju.

Rezerve uspijevaju da osvoje preciznošću i inteligentnim promišljanjem sa jedne, a sa druge strane duhovitošću i (samo)ironičnošću koja im daje dodatni šarm. Stoga se zapaženi stih “čak i luzer jednom bude pobjednik”  ni u kom slučaju ne odnosi na njihovo dosadašnje djelovanje, jer oni nižu uspjeh za uspjehom - barem na kreativnom, ako ne već(em) komercijalnom planu. Ostaje da sačekamo album “Top Pop”, najavljen za sledeću godinu, i poželimo još ovakvih pop delicija. I vrlo efektnih video spotova.

Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio