Sane Garić sa bendom osvaja alt. pop scenu

19 oktobar 2020
Author :  

Značajnu pažnju na nezavisnoj sceni izazvala je nova postava benda koji prati Sanu Garić, a prije svega dvije nove pjesme kojima najavljuje EP, koji će najvjerovatnije produžiti u LP.

Stih “nedostaju borovi i vedro nebo” samo nagovještava impresivnu nostalgiju za morem i “talasima leta” koji su mnogim stanovnicima Srbije nedostajali tokom prethodnih mjeseci. Pjesma “Prirodno” virtuelno plovi ka Mediteranu, počinje morskim šumovima, hvata zamašan zalet bas dionicom Milorada Ristića, a šaputavi vokal i sint autorke Sane Garić nose nas na talasima nježne nostalgije sve do jednog od ljepših i eteričnijih refrena poslednjih godina. Prvoklasni, plesni elektro pop na koncu očarava i impresionističkim "skicama" gitare Dušana Ristića, sve uz perkusije Feđe Franklina i savršeno pogođenu produkciju Radana Đorđevića aka DJ Rahmanee-ja…

Sana Garić iza sebe već ima zapažen prvi album, sa prel(ij)epim singlom “Cvet u vodi” kao centralnom temom a na neki način i metaforom sopstvenog poetskog rukopisa. Ovim singlom najavljuje EP izdanje koje bi, sva je prilika, mogao prerasti u LP, kako je to izjavila u jednom intervjuu. Ista ekipa, uz pojačanje od strane Janje Lončar, prethodno je već poentirala tj. snimila takođe vrlo zanimljivu i romantičnu numeru “Deo sebe”, pa je očigledno da je ovako vrsna, iskusna ekipa muzičara dobrodošla kantautorki čija je muzika, njihovim učešćem, dobila jaču dinamiku i neku novu dozu modernosti, zadržavši blagu retro notu kojoj je Sana sklona - jer je očigledno veliki ljubitelj sint pop muzike osamdesetih.

Za razliku od pomenutog, prilično ženstvenog singla, “Prirodno” pomalo priziva Darkwood Dub i to iz zrele faze neprežaljenog beogradskog benda, prvenstveno zbog Mikijevog prepoznatljivog basa, ali poetičnost i skoro zaboravljena nevinost emotivnog iskaza gđice Garić ne gube ništa od svoje snage (što je interesantna vrsta paradoksa) u sazvučju sa izraženijim gitarama. Ako se ne varamo, a varamo se rijetko, album čiji je dio već pripremljen (za sada u formi EP-ja) lako će naći zasluženo mjesto među albumima koje željno iščekujemo, bez obzira što to možda neće biti do kraja tekuće godine,…Sledeća godina može da bude u znaku Sane Garić i njenog novog benda, a ovu će ionako obilježiti obje nove pjesme, s obzirom na količinu talenta na jednom mjestu rekli bismo – prirodno.

149 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio