Duo Disclosure najavio treći album "ENERGY"

24 maj 2020
Author :  

Blizanci Gaj i Hauard Lorens, proslavljeni kao duo Disclosure, napokon će objaviti novi album, album koji ljubitelji inteligentne i sofisticirane elektronske muzike nestrpljivo čekaju već nekoliko godina. Još 2018. plasirali su seriju singlova visokog kvaliteta i diverziteta, no iako su imali puno snimljenog, kao i materijala na kome su intenzivno radili, album nije objavljen ni prošle – kada smo ga i na ovom portalu priželjkivali- nego tek ove godine, nakon EP izdanja koje je bilo sasvim drugačije u odnosu na set singlova iz pretprošle godine. Sa pomenutog se seta posebno izdvojio ultimativni hit “Ultimatum” koji pjeva Fatoumata Diawara, a poznata singer-songrajterka sa Malija gostuje i na njihovom trećem albumu “ENERGY”, na kome po prvi put sarađuju sa hip-hop izvođačima, konkretno to su Kelis, Common, slowthai, Mick Jenkins, Channel Tres i drugi.

Naslovni singl pun je pozitivne energije, koju priziva i propovjeda reper Erik Tomas, preko brazilskih ritmova koji pozivaju na razmrdavanje, buđenje tijela pored buđenja svijesti. “ENERGY” je još jedan u nizu superiornih singlova sastava koji je navikao da pomjera, i da se igra stilovima. Versatilnost Disclosure je impresivna sama po sebi, a naročito ako prelistamo njihov dosadašnji katalog, počev od prvog albuma “Settle” iz 2013. godine pa do recentnog EP izdanja i aktuelnog singla – koji prati zanimljiv video - i kada shvatimo da do sada nisu izlazili u javnost sa slabijim radovima. Razlog tome je predan i plodan rad u studiju, ali tako da puno traka ostavljaju po strani a trude se da one koje će izbaciti odišu svježinom, kao i posebnom energijom – što je i koncept albuma saukupno 11 numera koji zvanično izlazi 28. avgusta.

Istoimeni singl uvjerava nas da bi to mogao biti jedan od albuma koji će obilježiti predstojeće ljeto, još samo da se situacija stabilizuje i klubovi, odnosno festivali aktiviraju…

293 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio