Nostalgija za djetinjstvom u novoj pjesmi Anne Moor

26 maj 2020
Author :  

Negdje na početku prošle godine već na prvo slušanje dopala nam se Anna Moor, što je umjetničko ime kantautorke porijeklom iz Koprivnice, pravim imenom Romana Pavliša. Nakon posebnog singla kakav bješe “Svjetovi”, evo još jedne izrazito nježne, još sanjivije, i definitivno intimnije numere – koju je posvetila svom djedu.

Odškrinuta škrinja intime, puna neprolazne nostalgije, podgrijana je na tihoj, sporogorećoj vatri najiskrenijih emocija. Pjesmu “Genovia” je Romana - alias Anna - napisala i koaranžirala, a opisuje je sledećim riječima i slikama: povratak u djetinjstvo, suočavanje s gubitkom, utjeha u trenucima kad ostanemo sami, zarobljeni u mislima.

Genovia je imaginarno mjesto prema kojem putujem kad počnu navirati slike iz mojeg predivnog djetinjstva obilježenog snažnom figurom osobe koja mi je pomogla da se oslobodim i postanem ono što sam oduvijek htjela”, ističe Pavliša, očito do kraja posvećena muzičkom stvaralaštvu koje crpi sopstvenu draž, i snagu, iz duboko ličnih priča i poveznica koje ostaju većim dijelom neotkrivene.

U tom kreativnom postupku otkriva se sasvim autentična, alternativna autorka, sa prepoznatljivim, snolikim vokalom i interpretacijom, a za programiranje i produkciju zaslužan je Teo Golub (Kids from the Sky). Hrvoje Štefanić Štef sugestivan je na trombonu, a Ivan Grobenski decentan na električnoj gitari.

Ovoj pažljivo probranoj ekipi muzičara pridružuje se reditelj Dinko Šimac,  kreirajući video isječke iz Anninog djetinjstva, i prikazujući lokacije što ih je ona ponekad posjećivala sa svojim pokojnim djedom. Divna sjećanja na djetinjstvo i dvoje protagonista, djeda i unuke, ne samo vizuelno već prvenstveno auditivno evociraju Ljubav koja ne umire, sve dok poslednji takt tj. glas ne umine.

999 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio