Efikasan drugi singl (super)benda Savana

12 jun 2020
Author :  

Novi singl zapravo je rok instrumental indi "supergrupe" čija je prva pjesma "Vitalne supstance" bila specifična po viševokalnoj izvedbi, pored mnoštva melodičnih, magičnih gitara. "Efikasan način bekstva" možda još vičnije i likvidnije teleportuje slušaoce na izmaštani teren koji su članovi budvansko-beogradskog benda nazvali Tarangira, kako glasi i ime debi albuma u nastajanju, na kome će se naći obje pjesme.

Efekat "teleportacije" postižu eskapističkom i više no efikasnom numerom, odnosno prekaljenom vještinom sviranja, aranžiranja i produciranja tek nekoliko bazičnih rok instrumenata. No, ta instrumentalna muzika ne zvuči nimalo obično, već liči na neplanirano ekstraterestrijalno putovanje koje otčepljava čula i proširuje vidike. Koliko do sada možemo da vidimo (čitaj: čujemo), ovo bi moglo da bude jedinstvena rokenrol avantura junoša koji imaju mnogo toga da ponude, te nestrpljivo čekamo sledeće nastavke.

Podsjetimo, sastav Savana su četvorica gitarista i vokalista - Andrej Lovrić, Aleksa Majstorović, Dario Vuksanović i Aleksa Nedić, a i u novom singlu pomogao im je pridruženi član Marko Ajković (za bubnjem besprekoran). Produkciju i miks potpisuje Stevan Mandić, a master Karl Saf.


Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio