Najavljen prvi Budva Beer Fest

18 april 2019
Author :  

Organizatori masovno posjećenog Belgrade Beer Festa od 14. do 16. juna u Budvi će reprizirati koncept manifestacije koja se pokazala kao izuzetno uspješna u Beogradu – ulaz na gradski stadion će biti slobodan a vodeće pivare podržavaju tj. učestvuju u trodnevnom festivalu popularne muzike i piva - koja je samo malo modifikovala naziv - biće to Budva Beer Fest. Organizatori predviđaju oko 60.000 posjetilaca, a Opština i Turistička organizacija Budva podržali su još jedan potencijalno vrlo posjećen festival sa 100.000 eura.

Najavljen je tek dio muzičkog programa, koji je po običaju šarenolik, mada se čini šareniji nego beogradski jer se među poznatim ex Yu sastavima, kao što su Riblja Čorba, Yu Grupa, Plavi orkestar (koji će privući brojnu nostalgičnu publiku), našao i – Tropico bend! Dolazi i Zabranjeno pušenje, čiji je frontmen Sejo Sexon prisustvovao današnjoj konferenciji za medije u Budvi, a nastupiće i Psihomodo Pop predvođen Davorom Gopcem, kao i bend Brkovi, svi iz Hrvatske, dok je iz Crne Gore za sada najavljen popularni hip-hop duo Who See. Skoro da se podrazumijeva da će koncert održati i uživo uvijek zanimljivi Orthodox Celts.

Organizatori su kazali kako su u planu i "svjetski poznata imena", ali još uvijek nije poznato da li će to ostvariti ove godine. Kako prenosi portal Vijesti, Ivan Vanja Moslov, ispred glavnog organizatora “Pro Division Events”, izjavio je sledeće: “Ideja nam je da ovo postane, neću biti pretenciozan, glavni događaj turističke sezone u Budvi”.

To je ipak prilično pretencizna izjava, neki će reći, pošto je 30, 31. avgust i 1. septembar rezervisan za Sea Dance festival u organizaciji EXIT tima, koji je već najavio velike zvijezde elektronske muzike kao što su Dejvid Geta, DJ Robin Šulc i DJ Ofenbah, a očekuju se druge najave crnogorske podružnice EXIT festivala.

Ljubitelji široko popularne pop, rok i elektronske muzike, a i benda Tropico, imaju priliku, tj. čak dvije, da uživaju u obje ultra komercijalne manifestacije koje će otvoriti i zatvoriti turističku sezonu. Za nas koji podrobnije pratimo muziku, kao i koncerte koliko god možemo, još uvijek nema pravog uzbuđenja, ali nije isključeno da se u međuvremenu dogodi.

825 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio