Top Liste

Novi regionalni spotovi (novembar)

Rate this item
(0 votes)

Novembar, naročito njegovu drugu polovinu, pamtićemo i po dole izdvojenim spotovima, da ne ističemo ponovo upečatljiv video “Crucify Me” kojim je najavljen izuzetan debi album J. R. Augusta, kao i niz video radova za mlade beogradske alt. bendove sa HALI GALI kompilacije, stilizovane u retro stilu tipa neki novi Kusta Bunuševac dizajnira TV studio sutrašnjice. Od odabranih, njih nekoliko će se naći na listi video spotova koji su obilježili godinu na izmaku, pogodite koji…

Pet (manje ili više) seksi singlova iz mjeseca oktobra

Rate this item
(0 votes)

Skupili smo na jednom mjestu pet senzualnih i seksipilnih pjesama, i to pjesama iz regiona koje su "raširile svoja jedra" u poslednjih petnaestak dana, neke sasvim na rubu scene ali uprkos alternativnosti ipak veoma slušljive, zavodljive a druge kao pravljene za glavnu scenu - samo kada bi  ista bila od stila...Valjalo bi ih preslušati od prve ka poslednjoj, da bi se stekao željeni utisak o cjelini, iako ne sumnjamo da već postoje pojedinačni favoriti; no čisto da napomenem(o) da se poimanje pa tako i (poetski) izraz seksipilnosti sve više sužava i, istovremeno, impregnira od prve prema poslednjoj numeri, ka nekakvom zamišljenom vrhuncu. Uživajte - od početka do kraja!

Rate this item
(0 votes)

Početak i sredina proljeća, posebno april i sam kraj maja, donijeli su niz pjesama regionalnih autora i autorki koje se urezuju, a neke već jesu, u sjećanje. Već smo opširnije pisali o ovoproljećnjim singlovima koji su oličenje izvrsnosti, kao što su to dugo očekivani novi hit pop grupe Eva Braun, snažni singlovi alt. bendova Straight Mickey and the Boyz ili Punčke, kao i Lovely Quinces prije "mirovine", a sada smo sabrali još deset vrlo dobrih pjesama koja su obilježile protekla, najmanje dva, mjeseca - od Urbana, Irene Žilić, grupe Detour do novih, takođe vrlo uvjerljivih i autorski izgrađenih glasova sa nezavisne regionalne scene.

Spotovi po kojima ćemo pamtiti početak proljeća

Rate this item
(0 votes)

Početak proljeća pobudio je kreativne sokove i probudio uspavane duhove regionalnih muzičara, ali i mladih režisera i režiserki: u vrlo kratkom periodu prezentovana je nekolicina vrlo dobrih ili čak izuzetnih muzičkih spotova, počev od onog za aktuelni singl benda Ana &The Changes o kojem smo već pisali, do ovih šest koje smo izdvojili između ostalih dostupnih u poslednjih petnaestak dana, ne ovoliko estetski, idejno ili zanatski uspjelih i uvjerljivih. Među odabranim su najmanje dva, ili tri, koja će se najvjerovatnije naći u izboru za najbolje regionalne spotove godine, a ono što je još važnije jeste činjenica da se na srodnoj listi mogu naći tri ili čak četiri pjesme, toliko trenutno ima kvaliteta na nezavisnoj muzičkoj sceni. A povrh svega Eva Braun ima novu pjesmu!

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio