Video

Inserti iz još jednog gangsterskog filma Skorsezea i De Nira

Rate this item
(0 votes)

Prvi trejler za (još jedan gangsterski) film u kojem ponovo sarađuju gabaritne figure sedme umjetnosti, i to deveti put u njihovim više nego bogatim i itekako uspješnim karijerama, koje bez zajedničkih ostvarenja ne bi bile to što jesu – De Niro je ponovo u ulozi plaćenog ubice a Skorseze je reditelj koji doktorirao na inteligentnim, brutalnim, životnim pričama o kriminalcima raznih vrsta. Potka za film je misteriozni nestanak Džimija Hofe, najvjerovatnije ubistvo od strane mafijaša, a koje opisuje knjiga Čarlsa Branta, na kojoj je film baziran.

Čuvenog sindikalnog lidera igra Al Paćino, koji za divno čudo nije ranije sarađivao sa Martinom, a jedan manje poznati, prgavi glumac ponovo je u ekipi velikog maestra – Džo Peši, koji se u trejleru čini mlađim nego što jeste. Isto važi i za Roberta, a to stoga što je Skorseze koristio rijetko korišćenu tehniku “CGI podmlađivanja”, za dio filma ako smo dobro razumjeli; to možda dodaju dozu artificijelnosti licima i očima glumaca, ali sigurno je neće biti u scenariju, pogotovo dijalozima…

Rate this item
(0 votes)

Dokumentarno- igrani film “Dnevnik Diane Budisavljević” trijumfovao je na 66. Filmskom festivalu u Puli, osvojivši Zlatnu arenu za najbolji film, režiju, muziku i montažu, dok je izvikani visokobudžetni,  skoro trosatni spektakl “General” u režiji Antuna Vrdoljaka dobio samo utješne nagrade, dvije za sporedne uloge i još jednu za “specijalne efekte”.

Rate this item
(0 votes)

Na sinoć završenom festivalu u Kanu Zlatnu Palmu dobio je južnokorejski reditelj Bong Džon-ho za film “Parazit”, Antonio Banderas nagrađen je za najbolju mušku a za najbolju žensku ulogu britanska glumica Emili Bičem. Braća Darden osvojila su još jedno priznanje za režiju, u ovom slučaju filma "Mladi Ahmed", i potvrdili status miljenika najprestižnijeg filmskog festivala, dok je novi film Kventina Tarantina, koji je dobio izuzetno visoke ocjene najuglednijih kritičara, ostao bez ijedne nagrade.

Rate this item
(0 votes)

Al Paćino u novom trejleru nije zasjenio glavnu zvijezdu – Leo Dikaprio je, sve su šanse, odigrao jednu od najboljih uloga karijere! Pogledajte i poslušajte pažljivo scene u kojima se pojavljuje i biće jasnije kako to možemo pomisliti a da nismo gledali “Bilo jednom u Holivudu”, vjerovatno najočekivaniji film godine. Srećnici upravo u trenutku objavljivanja ovog teksta prisustvuju premijeri u Kanu, tačno 25 godina nakon što je Kventin Tarantino nagrađen Zlatnom palmom za, danas već klasik, “Petparačke priče”. Reditelj i scenarista koji svoj deveti dugometražni i "najličniji film" najavljuje kao odu holivudskoj industriji, sa očiglednim metafilmskim pretenzijama, a što zaključujemo iz prethodnog klipa, pozvao je gledaoce da ne otkrivaju važne momente posle prvog prikazivanja i nakon sutrašnje reprize, kako ne bi pokvarili ugođaj onima koji će film tek vidjeti. A u bioskope stiže krajem jula, za američko tržište, odnosno početkom avgusta u evropska kina.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio