Video

Rate this item
(0 votes)

Na sinoć završenom festivalu u Kanu Zlatnu Palmu dobio je južnokorejski reditelj Bong Džon-ho za film “Parazit”, Antonio Banderas nagrađen je za najbolju mušku a za najbolju žensku ulogu britanska glumica Emili Bičem. Braća Darden osvojila su još jedno priznanje za režiju, u ovom slučaju filma "Mladi Ahmed", i potvrdili status miljenika najprestižnijeg filmskog festivala, dok je novi film Kventina Tarantina, koji je dobio izuzetno visoke ocjene najuglednijih kritičara, ostao bez ijedne nagrade.

Rate this item
(0 votes)

Al Paćino u novom trejleru nije zasjenio glavnu zvijezdu – Leo Dikaprio je, sve su šanse, odigrao jednu od najboljih uloga karijere! Pogledajte i poslušajte pažljivo scene u kojima se pojavljuje i biće jasnije kako to možemo pomisliti a da nismo gledali “Bilo jednom u Holivudu”, vjerovatno najočekivaniji film godine. Srećnici upravo u trenutku objavljivanja ovog teksta prisustvuju premijeri u Kanu, tačno 25 godina nakon što je Kventin Tarantino nagrađen Zlatnom palmom za, danas već klasik, “Petparačke priče”. Reditelj i scenarista koji svoj deveti dugometražni i "najličniji film" najavljuje kao odu holivudskoj industriji, sa očiglednim metafilmskim pretenzijama, a što zaključujemo iz prethodnog klipa, pozvao je gledaoce da ne otkrivaju važne momente posle prvog prikazivanja i nakon sutrašnje reprize, kako ne bi pokvarili ugođaj onima koji će film tek vidjeti. A u bioskope stiže krajem jula, za američko tržište, odnosno početkom avgusta u evropska kina.

Nikšićki Rokumentarni dani ove godine počinju u Podgorici

Rate this item
(0 votes)

Kraj maja (od 23. do 26, da budemo precizni) već treći put rezervišemo za Rokumentarne dane u Nikšiću. U fokusu su filmovi o muzici koji slave pokrete, izrazite predstavnike žanrova i kultna mjesta koja su zbog muzike postala slavna, te promo filmovi bendova koji će prenijeti atmosferu koja vlada van otvorene scene. Naravno, tu su i propratni programi: tribine, bazar, koncert, dj setovi i open guitar show, uz brojne nagrade koje je obezbijedio organizator sa prijateljima.
Prva važna novina je (pred)festivalsko emitovanje filmova u Podgorici. Ovo širenje festivala na još jedan grad je nekako se samo nametnulo, dijelom zbog publike koja zaslužuje da uživa u filmovima, a negdje i zbog samih filmova koji će odživjeti jedno emitovanje više. Publika u Podgorici će imati priliku da prisustvuje i promociji novog singla i spota benda Off Duty, i naravno svirci, a nakon toga će i DJ Mirda imati svoj set u MNE pabu.

Neodoljiva Kejt Blančet u novom filmu Ričarda Linklejtera

Rate this item
(0 votes)

Kejt Blančet briljira u novoj komediji Ričarda Linklejtera, a to možemo tvrditi i prije no smo je vidjeli, na osnovu drugog po redu trejlera u kom je jasnije zašto je Bernardet, glavna junakinja, uspješna arhitektica i majka, mada ne i komšinica (kako se da primjetiti), iznenada nestala tj. pobjegla na Antarktik!

Jedan od vodećih američkih režisera film je bazirao na istoimenoj knjizi, inače bestseleru “Where'd You Go, Bernadette”, a neočekivani događaji, likovi i stilizacija čak asociraju na Linklejterovog kolegu Vesa Andersona - ili je to samo prvopotezna percepcija bazirana na ovih nekoliko inserata na osnovu kojih zaključujemo da bi se i pomenuti, mnogima omiljeni režiser vrlo dobro snašao te vjerovatno još više poigrao sa istim predloškom. U svakom slučaju, čini se da je u pitanju neobično šarmantna komedija karaktera (ako pomenemo da je Bernardet agorafobična biće vam jasnije zašto se tako često skriva iza tamnih naočala), u čiju se manu gledalac odmah zaljubljuje, i naravno komedija (neočekivane) situacije… Istina, nije se teško zaljubiti u lik koji tumači jedna od najboljih, ali i najljepših glumica generacije (ako ne i današnjice), a takođe i u uvijek fino nijansirani humor autora- reditelja koji potpisuje antologijske filmove kao što su trilogija "Prije svitanja/sumraka/ponoći" i "Odrastanje" (Boyhood).

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio