Video

Trejler za film "Irac" je stigao

Rate this item
(0 votes)

Robert De Niro i Džo Peši ponovo zajedno, Skorseze režira i orkestrira još niz izuzetnih glumaca, od Al Paćina do Harvija Kajtela. Početkom avgusta pisali smo o novom, željno očekivanom kriminalističkom filmu "Irac", koji će očito obuhvatiti i širi društveni kontekst iz perioda kada je Džimi Hofa netragom nestao, tada smo imali uvid samo u nekoliko inserata a sada i u nekoliko scena iz filma u produkciji NETFLIX-a. Međutim, još uvijek je rano zaključiti koliko dobro ili, eventualno, izvanredno će ovo ostvarenje biti - sjetimo se da je prethodni maestrov naslov zapravo imao polovičan učinak, i ostavio oprečan utisak na gledaoce, pa čak i kritičare - uprkos izuzetnoj glumačkoj podjeli i pojedinačnim snažnim interpretacijama. Sa druge strane ovo je žanr, milje, tema i shema, ovo su karakteri koje je Martin magistrirao, tačnije doktorirao, pa su očekivanja veoma visoka. Pogledajte i po želji prokomentarišite...

Konačno film po kultnom romanu "Sva siročad Bruklina"

Rate this item
(0 votes)

Edvard Norton je režirao filmsku verziju kultnog (neo)detektivskog romana “Sva siročad Bruklina”, u original “Motherless Brooklyn” autora Džonatana Letema, u kome i igra glavnu ulogu. Na nagovor Nortona Tom Jork je napisao i otpjevao srceparajuću, noseću pjesmu “Daily Battles”, još jednu od njegovih božanskih balada koje kao da dolaze iz dubine svemira.

Inserti iz još jednog gangsterskog filma Skorsezea i De Nira

Rate this item
(0 votes)

Prvi trejler za (još jedan gangsterski) film u kojem ponovo sarađuju gabaritne figure sedme umjetnosti, i to deveti put u njihovim više nego bogatim i itekako uspješnim karijerama, koje bez zajedničkih ostvarenja ne bi bile to što jesu – De Niro je ponovo u ulozi plaćenog ubice a Skorseze je reditelj koji doktorirao na inteligentnim, brutalnim, životnim pričama o kriminalcima raznih vrsta. Potka za film je misteriozni nestanak Džimija Hofe, najvjerovatnije ubistvo od strane mafijaša, a koje opisuje knjiga Čarlsa Branta, na kojoj je film baziran.

Čuvenog sindikalnog lidera igra Al Paćino, koji za divno čudo nije ranije sarađivao sa Martinom, a jedan manje poznati, prgavi glumac ponovo je u ekipi velikog maestra – Džo Peši, koji se u trejleru čini mlađim nego što jeste. Isto važi i za Roberta, a to stoga što je Skorseze koristio rijetko korišćenu tehniku “CGI podmlađivanja”, za dio filma ako smo dobro razumjeli; to možda dodaju dozu artificijelnosti licima i očima glumaca, ali sigurno je neće biti u scenariju, pogotovo dijalozima…

Rate this item
(0 votes)

Dokumentarno- igrani film “Dnevnik Diane Budisavljević” trijumfovao je na 66. Filmskom festivalu u Puli, osvojivši Zlatnu arenu za najbolji film, režiju, muziku i montažu, dok je izvikani visokobudžetni,  skoro trosatni spektakl “General” u režiji Antuna Vrdoljaka dobio samo utješne nagrade, dvije za sporedne uloge i još jednu za “specijalne efekte”.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio