Live

Rate this item
(0 votes)

Sinoć je svečano otvoren 7. Indirekt, jedan od onih dragih, ne više ni tako malih festivala koji su stekli simpatije, renome koji nadilazi okvire Hrvatske, kao i probranu publiku iz cijele regije (u širem smislu), i  to izložbom mlade likovne umjetnice Jelene Kovačić. Tokom trodnevnog trajanja festivala umaške zidove oslikavaće Lav Paripović, Nenad Cizl i Ivan Gamera Ostarčević, a članovi književne grupe 90+ (Lana Bojanić, Martin Majcenović, Lara Mitraković, Ema Pavlović, Josip Razum i Vigor Vukotić) čine spisateljsku ekipu koja će popuniti književni segment ovog multidisciplinarnog festivala iz Umaga.

Na nultoj većeri festivala zasvirao je italijanski bend ASk Her Out, a evo ko nastupa u večerašnjem muzičkom dijelu programa, koje se odvija u kampu Veli Jože u Savudriji...

LIVE: Father John Misty @ the Capitol Theatre, 14. 9. 2017.

Rate this item
(0 votes)

2017. je vjerovatno bila najbolja godina za uhvatiti uživo Father Johna. Imao je za sobom „I love you honeybear“, imao je dovoljno bijesa i još uvijek je imao bradu. Nevezano za posljednje, čini se da je na ovom njujorškom koncertu bend (orkestar) nalegao na Tillmanovu emociju taman toliko da se odnos dostojanstvenog i pseudointimnog ne sukobe dok ne nadvlada jedno od to dvoje, a narastajuće orkestracije sarkazma kao posebna umjetnička magla imaju razornu snagu hladnokrvlja, što će ovaj koncert do samog kraja (a traje više od dva sata) pretvoriti u igru približavanja publici tek toliko da se konektuju osnovni paketi uzajamnosti, a zatim i pomalo naglog distanciranja u teatralnoj narcisoidnosti najuzvišenijih trenutaka ovog spektakla.

Najavljen prvi Budva Beer Fest

Rate this item
(0 votes)

Organizatori masovno posjećenog Belgrade Beer Festa od 14. do 16. juna u Budvi će reprizirati koncept manifestacije koja se pokazala kao izuzetno uspješna u Beogradu – ulaz na gradski stadion će biti slobodan a vodeće pivare podržavaju tj. učestvuju u trodnevnom festivalu popularne muzike i piva - koja je samo malo modifikovala naziv - biće to Budva Beer Fest. Organizatori predviđaju oko 60.000 posjetilaca, a Opština i Turistička organizacija Budva podržali su još jedan potencijalno vrlo posjećen festival sa 100.000 eura.

Najavljen je tek dio muzičkog programa, koji je po običaju šarenolik, mada se čini šareniji nego beogradski jer se među poznatim ex Yu sastavima, kao što su Riblja Čorba, Yu Grupa, Plavi orkestar (koji će privući brojnu nostalgičnu publiku), našao i – Tropico bend! Dolazi i Zabranjeno pušenje, čiji je frontmen Sejo Sexon prisustvovao današnjoj konferenciji za medije u Budvi, a nastupiće i Psihomodo Pop predvođen Davorom Gopcem, kao i bend Brkovi, svi iz Hrvatske, dok je iz Crne Gore za sada najavljen popularni hip-hop duo Who See. Skoro da se podrazumijeva da će koncert održati i uživo uvijek zanimljivi Orthodox Celts.

Svemirko i Madame Piano - prva imena ovogodišnjeg Bedem Festa

Rate this item
(0 votes)

Nikšićki festival, čiju esencijalnost i milozvučje upisuju u svoju istoriju zidine stare tvrđave, upravo je objavio prva gostujuća imena. Bedem fest je na neki neobjašnjiv način postao festival kome se nikako ne može uhvatiti nit kad je u pitanju izbor izvođača, te ponekad malo zbunjujuća kombinacija žanrova, koji nerijetko već izlaze iz andergraunda, iako je prvih godina to bilo izričito pravilo, tek na licu mjesta dobije svoju povezanost. Ako je i labava, a nekako se uklopi. Podijeljenost publike po programima je prešla u naviku, a opet, i miješanje publike je prešlo na neki zadovoljavajući nivo. Iz organizatorskog tima su i ranije tvrdili da se ne radi toliko o omasovljavanju, koliko o afinitetima organizatora i atraktivnosti programa, pa u tom smislu svake godine imamo i neobične, i slavne, i grubo probuđene iz zimskog sna bendove i izvođače, a naravno, ona najodanija ekipa koja se sjeća i festivalskih početaka ima svoje muzičke sate u kojima se duh nezaboravljenih dana pretvara u nove nezaboravljenosti.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio