Live

U petak počinje prvi Montenegro Beer Fest

Rate this item
(0 votes)

Petak, subota i nedelja, odnosno kompletan dolazeći vikend Cetinje će biti prijestonica rok muzike – na prvom Montenegro Beer Fest-u nastupiće 20 bendova i Dragoljub Đuričić, najpoznatiji bubnjar sa ovih prostora. Pored čuvenih sastava koji su aktivni već više decenija, kao što su doajeni beogradskog rokenrola Električni Orgazam i Bajaga i Instruktori, ili Let 3 iz Rijeke, tu su i poznati bendovi koji su se afirmisali tokom devedesetih: Van Gog, Neverne Bebe,Eyesburn a i domaćini Perper, te djeca dvijehiljaditih: Neverne bebe, Negative, Bad Copy i Zoster. Dakle, organizatori su okupili skoro sve generacije regionalnih muzičara, a sve pohvale zaslužuje vrlo dobar izbor najnovijih crnogorskih sastava: Freedom, Haze & Ash, Parampaščad, Pankreas i Off Duty koji na pravi način reprezentuju stanje ovdašnje rok scene na potezu od Budve, preko Podgorice do Nikšića.

Rate this item
(0 votes)

Dva autentična američka trubadura, jedan iz Arizone (po treći put u Kotoru) a drugi iz Oregona po prvi put u ovom dijelu Evrope, zatim jedan od najuticajnijih rok gitarista, nekadašnji član Sonic Youth, te na koncu, a zapravo na početku programa, takođe izuzetni u izvođačkom smislu, bend jednog od najoriginalnijih kantautora iz regiona - to je program ovogodišnjeg izdanja SeaRock festivala, svedenog samo na jednu (ultimativnu) noć, za razliku od prethodnih (redom nezaboravnih) dvodnevnih izdanja.

Bogat pozorišni i književni program festivala "Grad teatar"

Rate this item
(0 votes)

33. Festival “Grad teatar” svečano je otvoren 4. jula, koncertom Big Band-a RTS-a, kojom prilikom je jedan od najboljih džez orkestara u okruženju uživo predstavio skoro sve kompozicije sa CD izdanja “Mimo od Budve”. U čast Nikole Mima Mitrovića, muzičara iz Budve koji se kao džezer afirmisao u bivšoj Jugoslaviji i u Skandinaviji, premijerno je izvedena numera “Blues for Mimo”, koja je uz naslovnu numeru velikana Duška Gojkovića, komponovana specijalno za ovaj CD, nastao u saradnji GT-a i RTS-a.

Program se nastavlja večeras na novoosvojenoj ambijentalnoj sceni na Zavali, izvođenjem nagrađivane predstave “Hinkeman”, tehnički među najzahtjevnijim u istoriji renomiranog budvanskog festivala. Riječ je o komadu Ernsta Tolera koji je režirao Igor Vuk Torbica, trenutno jedan od vodećih pozorišnih reditelja regiona. Torbica potpisuje čak tri predstave u programu koji je reprezentativan presjek dešavanja u teatru većine okolnih zemalja, uključujući i komad “Luda trava” iz Bugarske, kao i domaće, crnogorske teatarske scene (“O miševima i ljudima” Dina Mustafića, “Kapital” u režiji Andraša Urbana, “Kozocid” u režiji Vide Ognjenović…). Uz Torbičine “Bakhe” i “Krvave svadbe”, potonje premijerno izvedene prethodne godine u velikom stilu i sa veoma pozitivnim odjekom, posebnu pažnju privlači ovogodišnja premijera, rađena po motivima renesansnog remek-djela, španskog autora Fernanda de Rohasa. Komad “Selestina”, u koprodukciji GT-a i JDP-a, režirao je Milan Nešković, a nakon premijere 18. jula slijede tri reprizna izvođenja koja će igrati Nataša Ninković, Ljubomir Bandoivć, Nikola Rakočević, Marta Bjelica, Emir Ćatović i drugi, više ili manje poznati, redom izvrsni glumci srednje i mlađe generacije.

Baobab, Frank Magnolia i Gracin uživo u Herceg Novom

Rate this item
(0 votes)

Već svojim drugim izdanjem, Morski Ritam Života, skraćemo MORŽ festival, ukazuje da na jasne okvire koncepta i fino osmišljen program nove kantautorske muzike, kultnih filmova i prezentacije savremene ilustracije. Najviše uzbuđenja probudio je vrlo zanimljiv muzički segmenta festivala, koji se održava od 21. do 23. juna, u amfiteatru hercegnovskog pozorišta, ali atraktivna je i izložba oko 60 ilustracija, uz projekcije filmova Džima Džarmuša, Ridlija Skota i dokumentarca o Predragu Peci Popoviću.

Ulaz na sve sadržaje je besplatan.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio