Live

Najavljen prvi Budva Beer Fest

Rate this item
(0 votes)

Organizatori masovno posjećenog Belgrade Beer Festa od 14. do 16. juna u Budvi će reprizirati koncept manifestacije koja se pokazala kao izuzetno uspješna u Beogradu – ulaz na gradski stadion će biti slobodan a vodeće pivare podržavaju tj. učestvuju u dvodnevnom festivalu popularne muzike i piva koja je samo malo modifikovala naziv - biće to Budva Beer Fest. Organizatori predviđaju oko 60.000 posjetilaca, a Opština i Turistička organizacija Budva podržali su još jedan potencijalno vrlo posjećen festival sa 100.000 eura.

Najavljen je tek dio muzičkog programa, koji je po običaju šarenolik, mada se čini šareniji nego beogradski jer se među poznatim ex Yu sastavima, kao što su Riblja Čorba, Yu Grupa, Plavi orkestar (koji će privući brojnu nostalgičnu publiku), našao i – Tropico bend! Dolazi i Zabranjeno pušenje, čiji je frontmen Sejo Sexon prisustvovao današnjoj konferenciji za medije u Budvi, a nastupiće i Psihomodo Pop predvođen Davorom Gopcem, kao i bend Brkovi, svi iz Hrvatske, dok je iz Crne Gore za sada najavljen popularni hip-hop duo Who See. Skoro da se podrazumijeva da će koncert održati i uživo uvijek zanimljivi Orthodox Celts.

Svemirko i Madame Piano - prva imena ovogodišnjeg Bedem Festa

Rate this item
(0 votes)

Nikšićki festival, čiju esencijalnost i milozvučje upisuju u svoju istoriju zidine stare tvrđave, upravo je objavio prva gostujuća imena. Bedem fest je na neki neobjašnjiv način postao festival kome se nikako ne može uhvatiti nit kad je u pitanju izbor izvođača, te ponekad malo zbunjujuća kombinacija žanrova, koji nerijetko već izlaze iz andergraunda, iako je prvih godina to bilo izričito pravilo, tek na licu mjesta dobije svoju povezanost. Ako je i labava, a nekako se uklopi. Podijeljenost publike po programima je prešla u naviku, a opet, i miješanje publike je prešlo na neki zadovoljavajući nivo. Iz organizatorskog tima su i ranije tvrdili da se ne radi toliko o omasovljavanju, koliko o afinitetima organizatora i atraktivnosti programa, pa u tom smislu svake godine imamo i neobične, i slavne, i grubo probuđene iz zimskog sna bendove i izvođače, a naravno, ona najodanija ekipa koja se sjeća i festivalskih početaka ima svoje muzičke sate u kojima se duh nezaboravljenih dana pretvara u nove nezaboravljenosti.

Rate this item
(0 votes)

Neposrednost kojom neka muzika dopire do nas, na licu mjesta, nespakovana i sva od sebe same, to je vrhunac doživljaja zvuka, to 'gledanje muzici u oči', blizina izvoru emocije i praćenje pulsa publike, nebitno da li ste dio iste, ili na suprotnoj strani.
Zato smo odlučili da vam povremeno poklonimo neke od koncerata na kojima nismo (ili jesmo) bili, a koji su dostupni na video platformama. Cilj je dati ovaj prostor prije svega muzičarima koje cijenimo unutar redakcije, onima koji vam mogu pokloniti sat ili nešto više uživanja beskompromisnog, makar ovako iz druge ruke, a neke od vas i da podsjetimo na svirke kojima ste prisustvovali.

Rate this item
(0 votes)

Legendarni muzičari Airto Moreira i Flora Purim, koji se ubrajaju u prvake brazilske i svjetske džez muzike, glavni su gosti sedmog Southern Soul festivala u Ulcinju, rezervisanog za kraj juna mjeseca.

Airto Moreira je inovativni perkusionista i bubnjar koji je u svojoj plodnoj karijeri sarađivao sa najvećim među velikanima džeza: Dizijem Gilespijem, Majlsom Dejvisom, Antoniom Karlosom Žobimom, supergrupom Weather Report… Najpoznatiji je po saradnji sa pjevačicom, inače suprugom, Florom Purim sa kojom aktivno nastupa od šezdesetih godina, a oboje su bili članovi jednog od ključnih jazz fusion sastava sedamdesetih, Return to Forever, koji je predvodio Čik Korija. Njihova muzika je kombinacija originalnih brazilskih uticaja i američke džez kulture XX vijeka, pa je nastup u Ulcinju jedinstvena prilika da ih čujemo uživo, dok izvode klasike iz bogate pedesetogodišnje karijere, a pretpostavljamo da ćemo čuti i nekoliko kompozicije sa izvrsnog pretprošlogodišnjeg albuma brazilskog maestra, “Alue”.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio