Live

LIVE: Svemir uživo u Mega kući

Rate this item
(0 votes)

Možda se čini da smo o albumu "Strah od dubine" sve rekli i mi, i autorka Zvonka Obajdin koja je svakoj od pjesama za naš web magazin ispisala "rodne listove", ali smo odlučili da priču zaokružimo neposrednijim pristupom poznatim pjesmama. Na prvu djeluju kao da su iste kao na albumu, što je normalno kad se iza izvedbe potpisuje jedan tako uigran bend poput Svemira. Ne toliko po stažu koliko po senzibilitetu, odaju utisak srođenosti, laganog uklizavanja u prisnost i nedjeljive osjećajnosti koja izbija iz svakog segmenta svirke.

Peti beogradski Indirekt na pet lokacija

Rate this item
(0 votes)

Peto izdanje Indirekt Showcase festivala održaće se u Beogradu od 02.10. do 04.10.2019 na više lokacija uz učešće preko trideset izvođača iz Srbije, regiona i Evrope. Važan dio svakog šoukejsa, pa i ovog, su konferencije koje će biti održavane u Beogradskom Marketu sva tri dana trajanja festivala. Kroz trodnevni program predstaviće se sve kategorije učesnika u muzičkom biznisu - izvođači, menadžeri, promoteri, producenti, izdavači, organizatori, novinari - svi će oni biti učesnici panela koji bi mogli biti vrlo korisni prije svega mladim muzičarima koji tek ulaze u „posao“. Nadamo se da će dolazak onih kojima su ovakve konferencije uglavnom namijenjene biti veći nego do sada, tim prije što će biti obrađene zanimljive teme uz, vjerujemo, pregršt dobrih savjeta od strane predavača za dalji razvoj njihovih karijera.

U petak počinje prvi Montenegro Beer Fest

Rate this item
(0 votes)

Petak, subota i nedelja, odnosno kompletan dolazeći vikend Cetinje će biti prijestonica rok muzike – na prvom Montenegro Beer Fest-u nastupiće 20 bendova i Dragoljub Đuričić, najpoznatiji bubnjar sa ovih prostora. Pored čuvenih sastava koji su aktivni već više decenija, kao što su doajeni beogradskog rokenrola Električni Orgazam i Bajaga i Instruktori, ili Let 3 iz Rijeke, tu su i poznati bendovi koji su se afirmisali tokom devedesetih: Van Gog, Neverne Bebe,Eyesburn a i domaćini Perper, te djeca dvijehiljaditih: Neverne bebe, Negative, Bad Copy i Zoster. Dakle, organizatori su okupili skoro sve generacije regionalnih muzičara, a sve pohvale zaslužuje vrlo dobar izbor najnovijih crnogorskih sastava: Freedom, Haze & Ash, Parampaščad, Pankreas i Off Duty koji na pravi način reprezentuju stanje ovdašnje rok scene na potezu od Budve, preko Podgorice do Nikšića.

Rate this item
(0 votes)

Dva autentična američka trubadura, jedan iz Arizone (po treći put u Kotoru) a drugi iz Oregona po prvi put u ovom dijelu Evrope, zatim jedan od najuticajnijih rok gitarista, nekadašnji član Sonic Youth, te na koncu, a zapravo na početku programa, takođe izuzetni u izvođačkom smislu, bend jednog od najoriginalnijih kantautora iz regiona - to je program ovogodišnjeg izdanja SeaRock festivala, svedenog samo na jednu (ultimativnu) noć, za razliku od prethodnih (redom nezaboravnih) dvodnevnih izdanja.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio