Spotovi

Novi spot grupe Trigger

Rate this item
(0 votes)

Melodični metal sastav Trigger već je afirmisan među ljubiteljima “čvrstog zvuka” na ovim prostorima, za sobom imaju tri albuma na srpskom jeziku, a sada će ranije snimljene pjesme prepjevati na engleski i preoblikovati ih za strano tržište. To će na neki način biti presjek njihove dosadašnje karijere, sa drugačijim tekstovima, aranžmanima i produkcijom, sve pod naslovom “Vr(ij)eme čuda”, tačnije "The Time Of Miracles".

Radio perverzije grupe Rammstein

Rate this item
(0 votes)

Radio kao fetiš, predmet žudnje, seksualni objekat, u još jednom na prvi pogled kontroverznom, “poluperverznom” spotu najjače njemačke rok grupe. Budući da su publiku navikli na provokaciju u svakom, pa i političkom smislu, Rammstein ne odustaje od prizora brutalnog nasilja uniformisanih lica, ali ovoga puta pendrečenje i krv neće pasti – zbog neočekivane završnice kojom uspijeva da gledaoca iznenadi u suštini satirični video (sa preokretom). Kadrovi oslobođene, mahom ženske seksualnosti ispoljene u vezi sa radio aparatom podižu pritisak, ali daleko od toga da su neumjesni ili, pak, nepotrebni.

Najava novog albuma Marka Lanegana i prvi spot posle 15 godina

Rate this item
(0 votes)

Prvi spot u kojem se Mark Lanegan pojavljuje u poslednjih petnaest godina, ujedno je najava nove zbirke pjesama jednog od alternativnih heroja američkog rokenrola, koju će snimiti s bendom. Album je najavljen za oktobar i nosi naziv “Somebody’s Knocking”, a imena numera su zvučna i znakovita: “Disbelief Suspension”, “Night Flight To Kabul”, “Penthouse High”, “Radio Silence", da izdvojimo samo neke od njih ukupno 14. Prvi singl, “Stitch It Up", kombinuje moćnu ritam sekciju, Markov hrapavi vokal čija je patina postala specifična stilska osobenost, i modernu elektronsku oblandu, kako to i priliči rokenrolu u 21. vijeku.

Kontroverzni singl i spot grupe Rammstein

Rate this item
(0 votes)

Kao najavu novog albuma najznačajniji njemački, i jedan od nekoliko najboljih evropskih metal bendova novog doba, objavio je kontroverznu pjesmu i spot u kojem se miješaju fakti i fikcija, u groteskno klupko epoha sa različitim ideološkim predznacima, u kojima je Njemačka bivala čas moćna velesila, čas zla osovina i noćna mora ostatka civilizacije.

Nacistička ikonografija, Jevreji dok čekaju na smaknuće i knjige koje se spaljuju na lomači samo su neki od prizora koji izazivaju snažne reakcije javnosti, samo nekoliko sati nakon premijere, ali provokacija to nije radi puke provokacije nego su užasavajući dijelovi istorije - na koju članovi benda sasvim sigurno nisu ponosni- iskorišćeni isto kao i oni drugi koji bi trebalo da imaju opozitan, pozitivan oreol.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio