Spotovi

Duet godine: Alex Kapranos&Clara Luciani - Summer Wine

Rate this item
(0 votes)

Ako ste mislili da je neočekivana saradnja Tejlor Svift i Arona Desnera vrhunac ovogodišnje pop produkcije, možda se varate, i trebalo bi da poslušate duet Aleksa Kapranosa i Klare Luciani. U pauzi pripremanja novog albuma benda Franz Ferdinand, poznati pjevač i rok star snimio je perfektan duet sa mladom francuskom kantautorkom koja je u matičnoj zemlji muzička zvijezda u strelovitom usponu, iako ima samo jedan album za sada.

U oktobru prošle godine, na Klarinom solo nastupu u slavnoj Olimpiji, njih dvoje su izveli obradu kultne pjesmu koju su ikoničkom interpretacijom proslavili Nensi Sinatra i Li Hejzlvud. Li je napisao pjesmu i snimio je nešto ranije, sa nekom drugom pjevačicom (Suzi Hokom, ako vas baš zanima), ali je veliki hit postala tek verzija sa albuma “Nancy in London”, iz 1967. godine. “Summer Wine” je docnije puno puta obrađivana, a za vrijeme karantina tokom ovog proljeća, nakon što je Klara adaptirala dio teksta i prepjevala pojedine strofe na francuski (na kom jeziku, u završnici, nakratko pjeva i Aleks), snimili su zajednički singl, sa novom dozom odnosno bogatom infuzijom elegancije i seksipila.

"El Matador" - kandidat za jedan od regionalnih spotova godine

Rate this item
(0 votes)

Opasno je (bilo) na ulicama grada Beograda ovih dana, a opasnost i oštrina – koja reže poput žileta – suspregnuta je u spotu za “El Matador”, energetski kondenzovanom i vrlo efektno realizovanom.

Ilija Nikitović režirao je video koji ostavlja jak utisak već na prvo gledanje, za opasan singl koji najavljuje kratki album/drugi EP benda čudnog imena Gazorpazorp. Za sada imaju jedno EP izdanje i više nego zapaženo učešće u kompilaciji HALI GALI - skupa sa nizom mladih, neukroćenih bendova sa čudnim nazivima, bučnim gitarama i začudnom rokenrol žestinom - koja je svojevrstan presjek nove beogradske alternativne scene, čiji su jedan od istaknutih protagonista.

Čini se da će im ovakva estetski promišljena promocija povećati broj fanova, a na to računa i etiketa Moonlee Records za koju će snimiti svoj sledeći EP tokom septembra. Podsjetimo da se ovaj obećavajući bend našao na našoj listi najboljih regionalnih spotova prošle godine, za pjesmu "Jedan kratak dijalog", a očigledno da će se naći na sličnim listama turbuletne 2020. čija je brutalnost dijelom sažeta u sledeća tri-četiri minuta, sve sa stihovima "Svet se ruši lepo"...

Nova pjesma i spot Dejvida Gilmura

Rate this item
(0 votes)

U pravoj porodičnoj manufakturi nastala je akustična balada inspirisana romanom koji je je nedavno objavila Poli Samson, Gilmurova supruga; Dejvid svira akustičnu gitaru i pjeva (stihove koje je Poli pisala), a njihova kći svira harfu. Njezin bek vokal pokazao se kao vrlo ugodan i fukncionalan, iako je prvobitna zamisao bila da se u pozadini čuje nekoliko ženskih i muških bek vokala, ali je – zbog kompletne situacije oko koronavirusa – numera svedenog aranžmana, iako ne čini da se u bilo kom smislu osiromašena.

Ovo je prva pjesma Dejvida Gilmura nakon pet godina, a prvenstveno je snimljena kao dio pomenute audio knjige, a zatim je preoblikovana i prearanžirana u singl. Sa suprugom već ima dužu kreativnu saradnju, ona je pisala tekstove u poznoj fazi grupe Pink Floyd, kao i za Dejvidove solo albume, no ovo je prvi put da se kćerka Romani Gilmur pojavljuje kao prateća muzičarka.

Ljetnji singl i spot Fantoma

Rate this item
(0 votes)

Na krilima nostalgije lepršaju slatke, po pravilu kratke melodije kojima je Fantom već privukao pozamašnu pažnju – posebno ženske publike. Za najnoviju ljubavnu pjesmicu, koja bi lako mogla postati ljetnji hit, snimljen je i video spot, sasvim u skladu sa dosadašnjom, dosljednom stilizacijom. Prethodni hitovi, posebno “Žena i “2AM”, ali i “Bebo, pazi”, promišljeno su sugestivni i koketni, a “Leto” takođe odiše doziranom erotikom.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio