Spotovi

Prvi singl i spot novog benda Barbare Munjas

Rate this item
(0 votes)

Neposredno prije nastupa u Nikšiću noćas (NK pub) i Podgorici (sutra veče u Montenegro pub-u) Barbara Munjas je snimila prvi zvanični singl i spot sa svojom novom autorskom formacijom – Barbara Munjas Calligraphy .

Muzičarka iz Rijeke, poznata je po uspješnom sudjelovanju u radu grupe Barbari, a bila je i članica istarskog benda Gustafi. Prvu solističku svirku u Crnoj Gori imala je ovog avgusta na Lake festu.

Za "Men" je pisala muziku i tekst, a aranžman potpisuju i članovi benda: Alen Bernobić, Marko Kalčić i Goran Salvi, kao i Marijan Jelenić koji je producirao pjesmu.

Njena harizma i fotogenija dolaze do izražaja u jednostavnom, ali vrlo upečatljivom spotu, a snažan vizuelni utisak podržan je uvjerljivom svirkom i sugestivnom izvedbom. Tematski, pjesma govori upravo o ženi koja je jaka te očekuje punu podršku od isto tako snažnog muškarca. Vrlo dobar uvod u redefinisanu muzičku karijeru talentovane i veoma simpatične Barbare.

Rate this item
(0 votes)

Kratki film o suočavanju s demonskim licem svakodnevnice u koju tonemo zaboravljajući ko smo i odakle smo došli, suočavanje s nepoznatim odrazom u staklu i ogledalu, potpuna destrukcija čovjeka unutar zatvorenih zidova rutine, sve su to pojave koje nam je nametnulo društvo neosjetljivo na sve osim na sopstvene potrebe, društvo koje ne pita mnogo od trenutka kad mu se priklonimo. U takvim okolnostima rijetko ko u sebi ima snage da najprije spozna, a zatim i uradi nešto po pitanju vraćanja sopstvenog identiteta.

Erotika psihodeličnog popa u novom spotu Bohemije

Rate this item
(0 votes)

“Van vidika” je pjesma koja zatvara “Sve naopako”, debi album benda Bohemija koji je bio veliko iznenađenje prošle godine, a njime su se predstavili kao raskošno maštovit i totalno osvježavajući sastav na nezavisnoj regionalnoj sceni. Njihov dražesni, barokni pop kao da uranja i izranja iz melase psihodeličnih aranžmana, meandrirajući od milozvučnih Beach Boys harmonija do erotičnih, halucinogenih rok pasaža - nalik onim s kraja  šezdesetih godina prošlog vijeka kada su žanrovske međe ionako bivale tijesne najtalentovanijim kompozitorima. Veoma talentovan i kao kompozitor i kao aranžer, u muzičkom smislu sasvim boemska i začudna pojava kako niške tako i srbijanske scene, jeste frontmen Bohemije Janko Džambas, a prati ga odabrana skupina izvrsnih muzičara. Svi su se očigledno dobro zabavili pripremajući i snimajući ovaj kratkometražni spot, koji iako niskobudžetan, bez profi kamere i bez bitnog režiserskog rješenja ipak osvaja simpatije. Asocijativna montaža i slatki erotski motiv u sredini čine ga šarmantnom i razigranom vizuelnom pratnjom numere koju ruku na srce nije ni lako ispratiti pokretnim slikama. Pogledajte video, a ako slučajno do sada niste obavezno preslušajte kompletan, izvanredan album na bandcamp stranici benda.

Novi spot ima Nellcote

Rate this item
(0 votes)

Nellcote ne napuštaju polje molitve i mračnih hodnika (ne)osjetljivosti na svijet oko sebe, pa i u novoj pjesmi, „Future's gone“ kao da se vraćamo njihovom pjesničkom nihilizmu i muzičkoj usporenosti do granice lebdenja na dominantno gitarskoj ravni koju dopunjavaju jednako 'izmoreni' nosioci ritma. Pjesma počinje upravo lebdenjem, ali to otiskivanje od tvrdog tla nije distanca s koje se stvara realnija slika svijeta ispod,kao što bi se dalo očekivati, nije ni izdizanje iznad situacije, nego više posljedica, stanje izazvano odnosima koji su izgubili svoju svrhu. Ovdje je u pitanju sjećanje na ženu, tek uzgred dato objašnjenje za poricanje straha, izostanak namjere i volje za nastavkom koji se naslanja na to sjećanje. Ako se činilo da glas Vinka Ergotića uspijeva da nas uvede u podzemlje stvarnosti, višeglasje nas upozorava da smo već odavno stigli na to mjesto s kog nema povratka, samo nismo toga bili svjesni.

Sjajna auditivna predstava ima i video uradak koji potpisuje Dinko Šimac, a u potpunosti je odgovorio na svaku gorenavedenu osobitost zacrtane zvučnosti. Kruženje, nereagovanje, staloženost, sjenke, igra koja se odvija sa strane kao sjećanja koja se vremenom s periferije misli potpuno opsjedaju onog koji se sjeća, sve je na istom mjestu, vizuleno gotovo opuštajuće, bez obzira na tematiku kojom se pjesma „Future's gone“ bavi. Čini se da nam ovaj zagrebački bend jasno stavlja do znanja šta da očekujemo od albuma koji, nadamo se, slijedi.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio