Spotovi

Divlji duhovi radnika u novom spotu KOIKOI

Rate this item
(0 votes)

Beogradski indi-rok sastav KOIKOI je za “Hrast”, pjesmu sa prošlogodišnjeg vrlo zapaženog debi albuma “Pozivi u stranu” predstavio videospot, u režiji Nikole Stojanovića.

U spotu pratimo četvoro radnika -“glume” ih članovi benda- koji kao aveti tumaraju kroz distopijski napušteni dom zdravlja. Reditelj pojašnjava video: “Tekst nas je inspirisao za narativ spota, koji je začudan,ritualan, koji se tiče nekog kolektiva i poziva na neku vrstu pobune. Intuicija nas je vodila, i slike su došle same od sebe, bez preteranog razmišljanja o značenju. A muzika nas je vizuelno odvela u drugi pravac – dinamična neonska svetla, koja se menjaju u ritmu pesme i koja su u suprotnosti sa narativom.”

Članovi benda, pak, kažu: “U Hrastu smo pokušali da dočaramo atmosferu među zaverenicima ili lovcima. U kontrastu je odnos jakog i stabilnog bita koji sve vreme lagano ubrzava i tvrdih semplova nasuprot troglasa i epski obrednog teksta.”

Još jedan plesni hit Franz Ferdinanda (video)

Rate this item
(0 votes)

Znatiželjni smo koliko veliki hit će biti nova pjesma benda čije ime ima posebno značenje za stanovnike Balkana, o čemu, uz komentar o Gavrilu Principu, između ostalog govori frontmen slavnog sastava iz Glazgova, u intervjuu za portal Ravno do dna. Očigledno da su Aleks i preostali članovi optimistični, budući da su Curious“ unaprijed uvrstili među dvadeset „Hitova za glavu“, zajedno sa prošlogodišnjim, poprilično uspješnim singlom „Billy Goodbye”. Tom prilikom su premijerno predstavili bubnjarku Odri Tejt, koja se umjesto bivšeg člana Pola Tomsona učlanila u bend istog dana kada je on otišao! Inače, samo su Kapranos i basista Bob Hardi preostali iz originalne postave aktivirane prije ravno dvadeset godina, što je 2004. rezultiralo jednim od najboljih debi albuma u istoriji pop muzike.

U novom spotu članovi i članica Franz Ferdinanda zaplesali su zajedno (ako se ne varamo) po prvi put, u još jednoj plesnoj numeri koja će se lijepo nadovezati na njihove najveće, da ne kažemo najpametnije – hitove, i to sledeće:

Rate this item
(0 votes)

Nova godina počela je obećavajuće: januar obiluje najavama za albume koji se čine potencijalno posebnim i kvalitetnim rok i pop izdanjima. Na listi zanimljivijih i željno iščekivanih nalaze se i već vrlo popularna singer-songrajterka Mitski, ali sve veću pažnju izaziva dolazeći debi grupe Los Bitchos, pod patronatom Aleksa Kapranosa... Novim video spotovima pomenutih autorki pridružuju se i ekranizacija mega singla “Oh My God” Adel, sa njenog superuspješnog, izuzetno intimnog prošlogodišnjeg albuma (koji se našao na godišnjoj listi jednog od članova naše redakcije), te provokativna travestija Mirande Lambert, jedne od vodećih kantri (pop) heroina, u ulozi kauboja sa ženskim atributima. Još duhovitiji i promišljeniji je novi spot kantautora Aleksa Kamerona, prilično (samo) ironično i pride dirljivo sagledavanje života muzičara odnosno "umjetnika"...

Muse poziva na borbu protiv nasilnika (video)

Rate this item
(0 votes)

Novi singl jednog od moćnijih rok bendova ovog milenijuma, varira opsesivnu temu ugnjetavanja odnosno (o)presije kojom se Muse bave već godinama. Frontmen Met Belami, najavljujući ovu pjesmu, pojasnio je da ista poziva “na snažno i agresivno suprotstavljanje”, (odbrambenu) borbu protiv zlostavljača i nasilnika, bilo gdje da se presija dešava...

“Won't Stand Down” počinje standardnim (mega) zvukom čuvenog elektro-prog-rok sastava, a u završnici prerasta u hevi metal svirku, čineći finale možda najžešćim segmentom njihove impresivne diskografije. Prateći video ostaje u domenu distopije, na taj nači zaokružujući ono što fanovi očekuju, ali sa neočekivanom završnicom...

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio