Singlovi

NA PRVO SLUŠANJE: Martel – „Ukiyo“

Rate this item
(0 votes)

Zavaraju tako neke uvodne gitare kad se oslonite na čuvenje izvođača. Tako se dogodilo da stakleno uho koje bi, zbog svoje slušalačke razmaženosti, odbilo naznake elektronike u pjesmi, lagano ostane zatečeno u udvojenom dvokoraku (nije pleonazam) melodije frontmena podgoričkog Freedoma (a ne samo frontmena, nego i autora i muzičara čiji senzibilitet odgovara na nepremostive kombinacije) koja će se prije polovine raspršiti u repetitivnim vještačkim ritmovima. Vještački ritmovi, a opet u stanju da probude sirove osjećaje za pokret i za izmještanje iz sopstvene kože. „Glazura“ ide iz urbanog u mediteransko, s dozom uzvišenosti koja kao da je sistemski spremana da pokrije najznačajniju scenu u jedva značajnom filmu o postanju. Kad se zagrije ritmičko jezgro, početna potreba za vokalom iščezava. Nije to nedorečenost, već san o protocima krvi koji bi se susreli (i prepoznali!) na mostu na kom se spajaju stvaranje i reakcija.

Novi singl i spot Srđana Sahera

Rate this item
(0 votes)

Jedan od osnivača kultnog novotalasnog benda Haustor, i takođe vrlo zanimljive i omiljene grupe Vještice, oglasio se nakon dugačke muzičke pauze - singlom koji najavljuje njegov prvi solo album pod nazivom „Biser, ambra, jantar“.

Beck got the blues, again iliti Sviraj to, Bek, što sirovije!

Rate this item
(0 votes)

Beck je objavio sirovu verziju singla koji najavljuje njegov novi album “Hyperspace”, ljuti bluz u kome se čuje samo glas i usna harmonika, kojom barata znalački, uz rudimentarni ritam kao podršku. Nova, bolje reći izvorna verzija nosi naziv “Saw Lightning (Freestyle)”, dok je pjesmu “Saw Lightning” prezentovao još sredinom aprila, uz isticanje Farela Vilijamsa kao koautora, koji je bio zadužen za bek vokale, bubanj i klavijature. Produkcijski i ritmički potpuno modernizovana, ta je verzija pomiješala ne toliko bluz vokal koliko li bluz gitaru sa klupskim, minimalističkim, prodornim bitovima, a bilo je tu i repa, ili recitacije, jedno od ta dva u svakom slučaju.

SINGL SEDMICE: Anja Štark - Zlato

Rate this item
(0 votes)

U jeku ljeta, novonastali electro pop duo iz Beograda downtempo, preciznije hipnotizirajuće zvučne slike, predstavio je svoj prvi singl. Ali kakav singl! Slatku, neočekivanu alhemiju suptilne pop elektronike i iste takve poezije, pravu senzaciju za čula omamljena sparnim julskim temperaturama, i to sa sasvim usporenim, možda sanjivim a možda i uspavanim, u oba slučaja seksipilnim ritmom, te krasnim vodećim vokalom Milice Mitić koja potpisuje tekst pjesme. Prve zvanične pjesme benda sa samozatajnim imenom Anja Štark, čija je druga članica Aleksandra Tomović, takođe vokalistkinja, a zajedno su komponovale “Zlato”.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio