Singlovi

SINGL SEDMICE: Pearl Jam - Dance of the Clairvoyants

Rate this item
(0 votes)

Riskantna, ali raskošna transformacija u prvom singlu s novog albuma Pearl Jam, u skladu sa naslovom numere “Dance of the Clairvoyants”, donosi osvježavajuće plesne uticaje. U početku je teško prepoznati i glas Edija Vedera a karakterističnog zvuka grandž veterana, jednog od ključnih rok bendova devedesetih, nema ni na pomolu – u cijelosti zvuče drugačije nego što su nas navikli. Dvije decenije nakon epohalnog proboja i čak trideset godina nakon što su nastali, u najavi dolazećeg, jedanaestog studijskog  albuma “Gigaton” čine se nikad mlađim, paradoksalno potpuno udaljeni od eruptivne sviračke energije i prepoznatljive, strastvene Vederove interpretacije kojom su se proslavili.

SINGL SEDMICE: Weird Fishes - Ovde

Rate this item
(0 votes)

Beogradski indie pop duo začudnog imena, koje duguje pjesmi omiljene im grupe Radiohed, predstavio se svojim trećim singlom. Ovaj put Katarina Vukoman ne pjeva na engleskom jeziku, kao u prethodne dvije pjesme koji su učinili da Weird Fishes bude primjećen, a upliv elektronike je još veći i kulminira u podrivajućim dram end bejs ritmovima u središnjem dijelu numere “Ovde”.

Katarinin kreativni partner i ujedno gitarista, Peđa Todić, napisao je višeznačan tekst u kojem se posebno izdvajaju stihovi “Ovde vreme stoji/ovde pripadam/zauvek i nikad”, a zatim nastavlja bez predaha: “Bojim se da ćutim/bojim se da znam/gledam u tišinu/čujem samo mrak”.

SINGL SEDMICE: Irena Žilić - Tremors

Rate this item
(0 votes)

Transformacija koju je Irena Žilić doživjela na svom drugom studijskom albumu, prije nešto više od dvije i pol godine, u saradnji sa producentom, bolje reći mladim studijskim magom Markom Mrakovčićem sa kojim je snimila i debi, nalik je neočekivanoj kolaboraciji Nore Džons i Danger Mousea – ista je rezultirala izvrsnim zajedničkim albumom, sasvim drugačijim od ostalih Norinih radova. U Ireninom slučaju ne samo da je indie folk prerastao u alternativni pop, već je atmosfera pjesama postala mnogo mračnija, dani nevinosti i poetika prvog albuma neumitno su nestali. Njen autorski izraz postao je nekako odlučniji i u dubini zreliji, interpretacija i kreacija hrabrija i sklonija eksperimentisanju, čemu je kumovala veoma kvalitetna saradnja sa pomenutim Markom, zaduženim za produkciju i snimanje, ali i Kristoferom Harisom zaduženim za miks zvuka.

Još jedan sentiš singl Fantoma

Rate this item
(0 votes)

Još jedan sanjivi, seksi singl isporučio je Fantom svojim sve brojnijim slušaocima. Ove noći to je sint-pop sentiš “2 AM”, o zaljubljenom tipu koji ima “Taj osećaj u dva ujutru”, os(j)ećaj usamljenosti, a zatim, dok traži njene dodire a nema je, kaže kako se prom(ij)enio i mi mu v(j)erujemo, jer samo neut(j)ešni, do ušiju zaljubljeni tip bi i “sa psom da laje”, ako Ona zatraži. Pitanje je da li je to ista ona “Žena” po kojoj je nazvan prvi singl, poslušan već oko 150 000 puta, u koji su se mnogi zacopali već na prvo slušanje. Ova sugestivna, sentimentalna muzika sa retro vibracijama posebno prija u kasni noćni sat, oko i posle ponoći, baš kao da je s namjerom snimana za neonske noći i jutra koja sporo svanjivaju.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio