Singlovi

SINGL SEDMICE (II): Punkreas - Elizabeth

Rate this item
(0 votes)

Istina je da ako ne može sve što imaš za reći da stane u pjesmu od tri minuta, teško da će stati i u dužu, a opet, malo je istinskih majstora u muzici koji dosljedno svode svoju misao i odgovarajući instrumentalni oblak u tako malo vremena. Nekima tri, a nikšićki Punkreas ovog puta u manje od dva minuta zvučno oslikava jednu, budimo i mi svedeni, epizodu za šankom.

SINGL SEDMICE (I): Lovely Quinces - Sick in the Head

Rate this item
(0 votes)

Tri poslednja (zvanična) singla Dunje Ercegović alias Lovely Quinces daju nam za pravo da je imenujemo primadonom regionalnog rokenrola. Njena, inače veoma sugestivna, senzitivna strana (lirskog subjekta) na njima skoro da ne dolazi do izražaja, da ne kažemo izričaja, osim u jednoj pjesmi – “Call The Shots”. Kao da je strast, u osnovi uvijek pogonsko gorivo njene muzike, preuzelo dominaciju potpuno, pa nas je šamara sa svih strana ( i kanala) u novoj stvari koju je snimila sa bendom. No, to nije njen bend, žestoka ritam sekcija pozajmljena je iz Punčki – uvijek izvrsna Anja Tkalec svira bas a Goran Nježić, za ovu priliku nimalo nježan, je za bubnjevima. Gitaru pored i (povremeno) naspram autorke svira Mark Mrakovčić, koji je “Sick in the Head” miksao i producirao.

SINGL SEDMICE: Strand of Oaks - Weird Ways

Rate this item
(0 votes)

Strand of Oaks udruženi sa članovima My Morning Jacket snimili su singl “Weird Ways”, ali i cijeli zajednički album, koji će se dopasti fanovima, kao i ovlašnim poštovaocima i jedne i druge grupe

Timotija Šovaltera, frontmena benda Strand of Oaks, koji je kao što vidimo njegov autorski projekat u kome mijenja muzičare koji ga prate na introspektivnom rokenrol putovanju, upoznali smo prošlog ljeta na Sea Rock festivalu, kada je premijerno nastupio u ovom dijelu svijeta. Oduševio nas je neposrednošću i komunikativnošću, načinom na koji se povezao sa publikom i sve ih, tačnije sve nas zaveo svojom više no iskrenom, veoma seksipilnom muzikom. Koncert filadelfijskog benda bio je, po opštem mišljenju, emotivni klimaks prošlogodišnjeg kotorskog festivala na kome su se pokazali erotički potencijali rok muzike u punom sjaju.

SINGL SEDMICE: Bitipatibi - Sanjar

Rate this item
(0 votes)

Ok, ajde složimo se da je vokal Une Gašić možda i najl(j)epši u okruženju. No, ne moramo se složiti oko toga - to je u svakom slučaju jedna od najdivnijih divnih stvari za koje (želite da) znate ove godine. Na kraju odlazeće 2018. njen bend Bitipatibi, vječito turbulentan u svojim postavkama, inkarnirao se u sledećem sastavu: Dušan Petrović, saksofon, Đorđe Radunović, gitara, Ernest Džananović, bubanj i Dejan Toškov, bas.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio