Singlovi

SINGL SEDMICE: Rezerve - Od ljubavi ludim

Rate this item
(0 votes)

Teško je odoljeti i ne voljeti ove momke iz Makarske, dovoljno “lude” i ironične u spotovima (a bome i na nastupima uživo), sa osjećajem i izraženim darom za melodične, moderne pjesme - čiji je hit potencijal nesporan. Ipak se čini da bi u neko drugo vrijeme Rezerve bile još popularniji, kao i redovnije tj. mnogo češće u medijima – zato što to zaslužuju.

“Od ljubavi ludim” ostaje u granicama zacrtane ljubavne tematike proklamovane na izuzetnom debi albumu, ovde sa razoružavajućim “luzerskim” pogledom na svijet (ljubavi)… Naprosto je neobična svježina koju serviraju uz svaki novi singl, ovaj put upotrebom post-pank zvuka čime su izgradili reskost i rezolutnost numere. Kao i svaki put aranžman je minuciozan, sa detaljima koji je svaki na svom (nekad očekivanom a ponekad neočekivanom) mjestu, i ekonomičnošću onih rok bendova koji tačno znaju šta žele da postignu, te kako da u tome uspiju.

Rezerve uspijevaju da osvoje preciznošću i inteligentnim promišljanjem sa jedne, a sa druge strane duhovitošću i (samo)ironičnošću koja im daje dodatni šarm. Stoga se zapaženi stih “čak i luzer jednom bude pobjednik”  ni u kom slučaju ne odnosi na njihovo dosadašnje djelovanje, jer oni nižu uspjeh za uspjehom - barem na kreativnom, ako ne već(em) komercijalnom planu. Ostaje da sačekamo album “Top Pop”, najavljen za sledeću godinu, i poželimo još ovakvih pop delicija. I vrlo efektnih video spotova.

SINGL SEDMICE: King Gizzard & The Lizard Wizard - Honey

Rate this item
(0 votes)

“Honey” je ni manje ni više nego medena, melodična pjesma sa osvježavajućim azijskim prizvukom, nastala unutar mikrokosmosa mikrotonalne muzike. Tim su se egzotičnim stajlingom King Gizzard & The Lizard Wizard zaodjenuli 2017. na albumu “Flying Microtonal Banana”, jednim od ukupno pet te godine, lebdeći konzistentno na mikrotonovima tj. intervalima manjim od polutona.

Bio je to samo jedan u nizu eksperimenata i oneobičenosti, bilo stilskih bilo konceptualnih ili tematskih, kojima teže na svakom svom izdanju. Budući da imaju više nego versatilan opus, možemo govoriti o žanrovskoj i stilskoj raskoši jednog od najnepredvidljivijih i najproduktivnijih bendova prethodne dekade.

Dvije nove pjesme Nine Romić (video)

Rate this item
(0 votes)

Nina Romić napisala je novu pjesmu koja inspiriše i opominje, sa vjerom u snagu i mogućnosti svakog čovjeka – šteta samo što kod mnogih ostanu nespoznate. Poznata je to priča kojoj svjedoče oni hrabriji i odvažniji, u koje bismo svakako ubrojali renomiranu autorku koja uživa veliki ugled među kolegama i koleginicama, ne samo zbog svoje muzike, nego i angažmana oko promocije i organizacije koncertnih nastupa drugih muzičara iz cijele regije.

U akustičnoj, fino kalibriranoj tj. aranžiranoj svirci pomagla joj je u poslednje vrijeme stalna saradnica, Jelena Galić, i to na lokaciji koja odlično paše stihovima i stilskim figurama iz pjesme "Oduvijek i zauvijek", toliko da možemo zamisliti potok koji žubori u daljini... Ptičice su već tu, kako čujemo, u blizini.

SINGL SEDMICE: Sergio Lounge - Concordia

Rate this item
(0 votes)

Samo još jednom da te vidim kada svane dan…” stih je kojim počinje “Concordia”, zvanično prvi singl sa friško objavljenog albuma kojim je konačno debitovao (kant)autor, multiinstrumentalista i producent Sergio Lounge, poznat odranije kao pobjednik Demofesta i Bunt festivala.

Laundž atmosfera i soft elegancija, romantičan susret moderne bossa nove sa najfinijim beogradskim šlagerima, uz ovlaš iscrtane konture ljubavne priče koja kao da tek je počela, ukratko bi mogli približiti naš novi Singl sedmice. U čarobne, neodoljivo aranžirane vokalne dionice Lune Škopelja, ušuškala se interpretacija Srđana Popova, autora koji je s razlogom izdvojio upravo ovu numeru. Ista priziva rana i blaga ljetnja jutra i naravno more, te se čini idealnom za (plažne) barove od ukusa, kako brazilske i mediteranske, a isto tako i one odabrane - "na ušću dveju reka".

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio