Blog

Dnevnik muzičkog eklektika – Preslušavanje (34)

Rate this item
(0 votes)

26.03.2019 – 26.04.2019

Promišljanje #31 će morati da sačeka sa objavljivanjem pošto su sedamdesete godine, koje u tom tekstu analiziram, obimna tema, pa zato, dok to pisanije ne završim, sada ide, u redovnom mesečnom razmaku „Preslušavanje“, 34. po redu. Opet je tu preko trideset albuma od kojih sam o čak dvanaest pisao – devet inostranih i tri domaća. Ocene opisanih ploča su prilično visoke (za moje kriterijume) ali su svega nekoliko decimala daleko jedne od drugih. Primedbe koje dobijam u vezi ocenjivanja su sasvim opravdane – devedeset posto ocena su mi u rasponu od 0.5 celih, što je zaista zanemarljiva razlika. Jedini način da se prevaziđe ovaj problem je da uspostavim jasne kriterijume ocenjivanja koje ću doslovno primenjivati. Tu je javlja novi problem – kako uspostaviti egzaktne kriterijume ocenjivanja umetničkog dela kada je doživljaj istog vrlo subjektivan. Jedini način je taj da i kriterijumi budu subjektivni kad je već doživljaj subjektivan. No, time ću se baviti u jednom od budućih nastavaka - kako biram albume za recenziju, “tehnologija” recenzije i kriterijumi ocenjivanja. Moglo bi da bude zanimljivo.

S unutrašnje strane "Straha od dubine", osmi dio

Rate this item
(0 votes)

DA ME NEMA

Gara (producent),u studiju: „Šta će vam ovi zvončići u pjesmi, zvuči ko da je neka božićna!“

Ja: „Pa to i jest božićna pjesma.“

S unutrašnje strane "Straha od dubine", sedmi dio

Rate this item
(0 votes)

NIŠTA

Ništa je jedna od pjesama nastalih u ljeto te 2017-te, godine u kojoj sam imala puno vremena da budem sama sa sobom i pokušam vidjeti čega ima kad nema ničega.

Provela sam deset dana na obali, što je za mene puno i previše, jer izbjegavam more u ljetnim mjesecima, no spojila sam par festivala i pokoji dan kod familije i skakutala s otoka na otok.

S unutrašnje strane "Straha od dubine", šesti dio

Rate this item
(0 votes)

ZADNJA DJEVOJKA ATOMSKOG DOBA

Uz ovu pjesmu samo screenshot s mog Fejsa:

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio