Audio

NA PRVO SLUŠANJE: Anna Moor - Svjetovi

Rate this item
(0 votes)

Upravo uoči ove, nove godine pojavila se još jedna, već na prvo slušanje talentovana a drugačija muzičarka iz Zagreba, koja se “skriva” iza pseudonima Anna Moor.

Njen prvi singl “Svjetovi” istovremeno je decentan, u svojim klavirskim pasažima, i maštovit u aranžmanu koji izvrsno kombinuje elektroniku i flautu, koju sama svira, te predstavlja autentičan ženski glas na već bogatoj kantautorskoj sceni Hrvatske, pa tako i regije.

TOP 20 ALBUMA 2018. by Skoča (Gistro FM)

Rate this item
(0 votes)

Još uvijek sumiramo utiske o prethodnoj godini, pa tim povodom prenosimo top listu najboljih albuma po izbora Vladimira Skočajića Skoče, koji je nakon pauze zbog selidbe sa druge strane okeana, u Teksas, nedavno ponovo aktivirao kultnu emisiju GISTRO FM. Epizodu sa TOP 20 albuma 2018. možete preslušati OVDE. A evo kako Skoča pojašnjava sopstveni izbor:

Nova pjesma Eni Lenoks posvećena tragično nastradaloj novinarki

Rate this item
(0 votes)

“Requiem for a Private War” prva je pjesma Eni Lenoks nakon njenog osmogodišnjeg izbivanja sa scene. Povratak škotske muzičke dive vezan je za promociju filma “A Private War”, koji predstavlja omaž nagrađivanoj američkoj novinarki Meri Kolvin, tragično nastradaloj u Siriji 2012. godine. Ona je od sredine osamdesetih redovno izvještavala sa zaraćenih područja, najviše sa Bliskog Istoka, a pisala je i o sukobima u Bosni i na Kosovu.

Na filmu koji se krajem prošlog mjeseca pojavio u američkim bioskopima, i dobio većinom pozitivne ocjene kritičara, je tumači uvijek izvrsna Rozamund Pajk. Režiju potpisuje Metju Hajneman, čiji je to igrani debi, inače poznat po izvanrednom dokumentarcu “Zemlja kartela” o ratu protiv narko kartela na meksičko-američkoj granici.

Poshumni singl i spot Krisa Kornela

Rate this item
(0 votes)

“When Bad Does Good” je ranije neobjavljena pjesma Krisa Kornela po kojoj je nazvana četverostruka CD kolekcija izabranih pjesama koje se snimio sa bendovima Soundgarden, Audislave i Temple of The Dog, kao i njegove kvalitetom slabije solo karijere. Na njoj će se naći ukupno 11 novih numera, mahom snimaka sa koncerata i obrada, dok je naslovni singl Kris sam napisao, snimio i producirao. Njegova supruga Viki u proces pripreme aktuelne kompilacije uključila je prijatelje iz grupe Pearl Jam i producenta Brendana O Brajena. Neobjavljeni snimci naći će se na posebnom CD izdanju kao i duplom vinilnom izdanju, a između ostalog uključuju duet sa Jusufom Islamom aka Ket Stivensom, te obrade Boba Marlija, U2 i Bitlsa.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio