Audio

Gile i Magic Bush snimili "Retko svirane pesme"

Rate this item
(0 votes)

Danas je u Beogradu predstavljen CD, digitalno izdanje i dolazeći LP pod nazivom “Retko svirane pesme”, koji sadrži rijetko izvođene pjesme koje je Srđan Gojković Gile pisao za Orgazam, kao i raznovrsne druge projekte. Od par stotina tih rjeđe, ili nikada uživo izvođenih pjesama, izabrana je 21 koja je snimljena, i to na vrlo uspješnom koncertu održanom početkom proljeća prošle godine.

U tome mu je pomogao bend Magic Bush, koji je, kako kaže autor, zadržao svoj autorski pečat, pa se na neki način i Gile prilagodio njima, kao što su se i oni prilagodili kultnim singlovima poput promotivne, neočekivano ubjedljive live izvedbe “Svečane bele košulje”, zatim “Hodaj sad kao zombie”, “Lutka koja kaže ne”, “Više nisam tvoj” itd. Te pjesme su zabilježene i sačuvane u digitalnom obliku, u izdanju izdavačke kuće Odličan hrčak, a biće ponovo otpjevane i odsvirane 4. januara u beogradskog Subeernom centru.

Paraf predstavili singl i najavili koncerte

Rate this item
(0 votes)

Posle prošlogodišnjeg, četverostrukog box seta “Sabrana djela 1976.-1987.”, na kojem su skupili sva tri studijska albuma, singlove i druge snimke, te nakon vinilnog reizdanja njihovog trećeg albuma “Zastave”, koji mnogi smatraju remek-djelom jugoslovenskog novog vala, Paraf su se oglasili novom pjesmom.

Singl “Bez lica” nastavlja muzičku priču legendarnog sastava nakon 33 godine pauze jer, kako tvrde, bend (tj. njegova druga inkarnacija) nikada nije ni raspušten. Sasvim solidna, angažovana i neuobičajeno melodična numera je uvod u koncerte koji će uslijediti: 14. decembra u Beogradu, 20.12. u rodnoj Rijeci u kojoj su i postali vjerovatno prvi pank bend u bivšoj Jugoslaviji, zatim 13. februara 2020. u Ljubljani, a sledećeg dana sviraju u Zagrebu , kao dio programa “Antivalentinovo#5".

HALI GALI kompilacija svježih i divljih BG rok bendova

Rate this item
(0 votes)

Nova muzička atrakcija jeste HALI GALI kompilacija mahom mladih beogradskih bendova koji donose neku novu svježinu i žestinu, njih devet je snimljeno na nosač zvuka a nastupiće redom noćas (do duboko u noć) na drugom po redu HALI GALI festivalu, u klubu Dragstor. Taj jednonoćni festival raspoređen na tri stejdža organizatori ironično nazivaju vašarom, aludirajući na miks kako kažu "ljute alternative i totalne komercijale", te srastanje muzičkih žanrova u rasponu od tehno i drugih setova elektronike do andergraund, post-rok, stoner ili već kakve rok muzike.

Serijalom atraktivnih, moderno snimljenih i koncipiranih video radova -koji kao da prizivaju zlatna vremena TV Beograda- skreću pažnju na svoje postojanje. U spotovima i propratnim intervjuima ponešto govore o sebi i svojim bendovima, ali ono što je u prvom planu svakako je oštrina, polet i intenzitet njihovih svirki, kao i umješna prodornost vizuelnog pristupa tokom ovih medijskog nastupa, ili bi bolje bilo reći galopa ka širem klubu/krugu pratilaca.

Ulični svirači u četvrtom pohodu na Nikšić

Rate this item
(0 votes)

Nisu to samo ćoškovi, već cijeli Trg i cijela Njegoševa ulica, kao i gradski park će 30. i 31. avgusta biti pozornica za mnoge zabavljače i muzičare iz regiona i šire. Festival uličnih svirača već četvrti put planira da poveže Nikšićane i njihove goste s umjetnošću koja se od publike ne udaljava da bi istakla svoju superiornost, već joj ostaje u ravni da bi pokazala da i sami mogu biti dio nje. Taj odnos je uvijek nailazio na podršku, pa nema sumnje da će i ovog puta cijeli grad biti dio velikog performansa koji za cilj ima da probudi dobrog duha zajedništva, makar na kratko.

Klovnovi i akrobate, cirkuske atrakcije, programi koji su namijenjeni i najmlađima jednako koliko i onima koji će ih držati za ruke, svake godine okupe toliko publike, da Trg izgleda kao košnica. Neki od programa se očekuju s nestrpljenjem. Gjurcinowsky iz Skoplja donosi performans „Neko ovdje nije normalan“ baziran na balkanskoj tradiciji, što će reći da se radi o malom cirkusu unutar velikog cirkusa, a Circo A La Maleta, veseli belgijsko- čileanski dvojac malo na snagu, ali uglavnom na vještinu, već je svojim tačkama (žongliranje, monocikl, koketiranje s plesovima koji uključuju vatru) postao tražena mini trupa na sličnim festivalima.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio