Audio

Rate this item
(0 votes)

Pred prestojeću turneju Džej Meskis (J. Mascis) je obradio prvi hit Toma Petija, sa njegovog klasičnog albuma “Damn the Torpedoes” iz 1979. godine. Jednu od pjesama sa pomenutog albuma koje su Petija učinile rok ikonom, u proljeće 2019. godine, slušamo u verziji koja zvuči kao B strana Meskisovog matičnog benda Dinosaur Jr. ubjedljivo transformisanu u numeru prepoznatljivog stila kultnog američkog sastava, odnosno njegovog hipertalentovanog frontmena.

Jedan od najboljih garažnih gitarista nije propustio priliku da izvede kratki, distorzirano-rafinirani solo, što često čini i sa svojim bendom i kao solista, uz svedeniji aranžman i naravno produkciju. Vrlo je moguće da Meskis svira sve instrumente, kao što to obično radi na solo projektima, a nema sumnje da je ovo njegova standardna (pseudo)letargična interpretacija.

THE NATIONAL NAJAVIO NOVI ALBUM

Rate this item
(0 votes)

Prelijepa Alisija Vikander glumi u promotivnom dvadesetdvominutnom filmu kojim će jedan od najpopularnijih (indie) rock bendova, uopšte a posebno u Hrvatskoj i susjednim državama,najaviti sledeće studijsko izdanje, a za koji trenutno možemo samo vidjeti teaser.

Kao najava za album “I Am Easy to Find”, The National su objavili i prvi singl upečatljivog naziva “You Had Your Soul with You”, koji na prvo slušanje može i zbuniti fanove, kako zbog (previše?) ubrzane dinamike tako i zbog (za)čudne produkcije, neki bi čak kazali “preproduciranosti”. Utisci su podijeljeni o prvoj pjesmi, koja je u stvari duet Meta Beringera i Gejl En Dorsi koja je sarađivala sa pokojnim Dejvidom Bouvijem. Zanimljivo je da će se na albumu čuti i drugi dražesni ženski vokali, Lize Henigen i Šeron Van Eten između ostalih.

NA PRVO SLUŠANJE: Anna Moor - Svjetovi

Rate this item
(0 votes)

Upravo uoči ove, nove godine pojavila se još jedna, već na prvo slušanje talentovana a drugačija muzičarka iz Zagreba, koja se “skriva” iza pseudonima Anna Moor.

Njen prvi singl “Svjetovi” istovremeno je decentan, u svojim klavirskim pasažima, i maštovit u aranžmanu koji izvrsno kombinuje elektroniku i flautu, koju sama svira, te predstavlja autentičan ženski glas na već bogatoj kantautorskoj sceni Hrvatske, pa tako i regije.

TOP 20 ALBUMA 2018. by Skoča (Gistro FM)

Rate this item
(0 votes)

Još uvijek sumiramo utiske o prethodnoj godini, pa tim povodom prenosimo top listu najboljih albuma po izbora Vladimira Skočajića Skoče, koji je nakon pauze zbog selidbe sa druge strane okeana, u Teksas, nedavno ponovo aktivirao kultnu emisiju GISTRO FM. Epizodu sa TOP 20 albuma 2018. možete preslušati OVDE. A evo kako Skoča pojašnjava sopstveni izbor:

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio