Singl sedmice: Laura Marling - Wild Fire

11 januar 2017
Author :  

“Wild Fire” je drugi (izvanredni) singl sa dolazećeg albuma “Semper Femina” kojim nas autorka ponovo oduševljava senzualnim aranžmanom odnosno toplinom, prijeko potrebnom u ove studene dane, produkcije koja proizvodi žmarke. Tjelesno uzbuđenje nije puko poređenje, već gotovo garantovano zadovoljstvo prilikom preslušavanja. A ovo je jedna od onih predivnih pjesama koje se ponavljaju u kružnicu obrta(n)ja, slično još erotičnijoj “Soothing” sa kojom smo vas, sa velikim zadovoljstvom, već upoznali.

Laurina akustična gitara je osnova delikatnog aranžmana ali je zvučni spektar podalje od njenog prepoznatljivog stila: usložnjen, upotpunjen, odiše čulnošću i zrelošću Žene koja je stigla do samospoznaje, te poželjela da svoja osjećanja podijeli sa publikom. Harmonije koje grade nestvarnu atmosferu skoro da nadjačavaju melodiju, a Marling pušta vokal da se iskaže, nešto što kod nje nije uobičajeno na prethodnih pet albuma - osim kada bi, što bi se reklo, popizdila. U ovom tekstu kaže sve što je muškarcu potrebno reći, kao i obično bez imalo ustručavanja.

Obje numere pojačale su očekivanja od novog dugosvirajućeg izdanja ionako izuzetne britanske kantautorke, koje će se naći na listi Albuma koje jedva čekamo u 2017. godini. Nadamo se i na vašoj, ako barem ponekad osjetite Muziku svim svojim čulima.

728 Views
Urednik

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio