Svemirko otkriva "Tajne svemira" (singl/spot)

04 jul 2016
Author :  

Šta, ne znate (t)ko je Svemirko? Pa ne znamo ni mi ali znamo da su njegove gitare svemirske, kao da su se teleportovale sa kultne etikete 4 AD, negdje iz sredine zlatnih osamdesetih kada je mainstream muzika bila mahom bezvezna, ali su zato indie pokreti (pro)cvjetali, nudeći obilje izvrsne muzike.

Taj nezavisni duh zadržao je i tajanstveni muzičar iz Hrvatske, koji nam dijelom otkriva svoje lice u spotu za novi singl “Tajne svemira”, drugačiju ljubavnu pjesmu sa  izraženijom ritam sekcijom nego li u njegove prethodne dvije pjesme koje su nas već na prvo slušanje impresionirale eteričnom atmosferom i, ponajprije, senzitivnim i ambijentalnim zvukom gitare.

“Više manje zauvijek” je ime nove, nezavisne etikete za koju će Svemirko do kraja ove godine izdati album pod nazivom “Vanilija”, očito stilski veoma usklađen i uglađen, a sudeći po prvim singlovima u ravni sa najsuptilnije produciranim pop albumima ex Jugoslavije.

Dodamo li tome da sve instrumente autor - koji se u svom prvom( niskobužetnom) spotu sjajno zabavlja - svira sam,pri tom aranžira, miksa i producira muziku te piše tekstove – nema sumnje da je riječ o velikoj muzičkoj nadi Balkana, ma koliko ta fraza nadobudno zvučala i nekako nespojivo sa nenametljivom ali zavodljivom melodičnošću njegove muzike.

Poslušajte i pogledajte, možda prepoznata o kome se radi…

3242 Views
Novak Govedarica

Email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio