S unutrašnje strane "Straha od dubine", sedmi dio

27 mart 2019
Author :   Zvonka Obajdin
Foto: Marina Uzelac

NIŠTA

Ništa je jedna od pjesama nastalih u ljeto te 2017-te, godine u kojoj sam imala puno vremena da budem sama sa sobom i pokušam vidjeti čega ima kad nema ničega.

Provela sam deset dana na obali, što je za mene puno i previše, jer izbjegavam more u ljetnim mjesecima, no spojila sam par festivala i pokoji dan kod familije i skakutala s otoka na otok.

Ne bavim se metaforama – stihovi su mi uglavnom doslovni, i ako sam napisala da se budim i ne znam na kojem sam otoku, tako je i bilo. Probudila sam se i nisam se mogla sjetiti na kojem sam otoku. (Zapravo sam bila u Primoštenu tog jutra, a navečer su na SuperUho festivalu svirali BillyBragg i Buzzcocksi).

„Ništa“ mi je jedna od najdražih pjesama na albumu, a ugurala sam ju u snimanje posljednju, kada je lista za snimanje već bila gotova i bez nje. Odsvirala sam skicu dečkima na probi, i par dana nakon toga snimili smo info verziju u studiju, praktički bez vježbanja – svatko je uletavao po feelingu, tek toliko da imamo neku radnu snimku – i to je otprilike to, nismo je kasnije puno mijenjali.

Volim je i jer sam ugurala jedan mali "kaj" u nju, jer zašto ne :)

Bilješka nastala malo prije tog ljeta:

utorak, 9. svibnja 2017.

velika muka rađa veliku hrabrost.

velika bol stvara velika djela.

velika patnja njedri velika razrješenja.

veliko ništa daje samo veliko ništa.

*Zvonka Obajdin je centralna figura zagrebačkog benda Svemir, i iz ugla autorke većine pjesama pokušala je da nam dočara dio stvaralačkog procesa koji je ovih dana rezultirao albumom "Strah od dubine".

Spotovi


STEREO Art Magazin
Regionalni popkulturni magazin

Impressum

Urednici:      Dragana Erjavšek
                     Novak Govedarica
Saradnici:   Olja Knežević
                     Boris Fatić
                     Srđan Strajnić
Logo:           Uroš Stanojević
Powerd by : ChoDex Studio